ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı öğrencilerden yaşama dair şiirler -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 17.5.2013    



Foçalı öğrencilerden yaşama dair şiirler

Foça Reha Necla Midilli Ortaokulu tarafından hazırlanan “Yaşama dair” şiir dinletisi Foça Belediyesi Reha Midilli Külltür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkçe öğretmeni Zeynep Kaynarçeşme ve öğrencileri izleyenlerin büyük beğenisi ile ayakta alkışlandılar.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, ilçede görev yapan öğretmenler, aileler, öğrenciler ve sanatseverlerin katıldığı dinletinin açış konuşmasını Reha Necla Midilli ilköğretim Okulu Müdürü M.Emin Gedikçe yaptı.



Şiirin hayatın bir parçası olduğunu, bireyin gelişiminde önemli yer teşkil ettiğini, duyguların en rahat ifade edilebildiği bir sanat dalı olduğunu belirten Gedikçe; ”Şiir okumayı ve dinlemeyi seven birey diğer insanlara göre daha aktif bir yaşam sürüyor. Daha akılcı ve hızlı düşünebiliyor. İyi bir gözlemci, duygusal anlamda çevresine karşı daha duyarlı bir insan olabiliyor. Duygu ve düşüncelerin hayata yansıması olan şiiri kültür hazinemiz içinde yaşatmayı çok önemsiyoruz.” dedi.

Açış konuşmasının ardından Mevlana, N.Fazıl Kısakürek, Kahraman Tazeoğlu, Tayfun Talipoğlu, Ahmed Arif, Şükrü Erbaş, Nazım Hikmet , Bahtiyar Vahapzade gibi ünlü şairlerin eserleri, okulun öğrencilerinden Furkan Açıkgöz, Öykü Arslan, Kadir Burak Korkmaz, Ceyda Mavuş, Utku Us, Beyza Üze, Petek Eryürek, Dilara Doğanhan, Caner Aktan ve Furkan Kaş tarafından seslendirildi.

Doğumdan ölüme yaşamın içinde olan her konuda ki şiirlerin okunması sırasında sahnede ışık oyunları arasında öğrenciler tarafından şiire özgü tablolar oluşturuldu.



Soluksuz izlenen gösteride Bahtiyar Vahapzade’nin

“Ne hız ellerini üzdün dünyadan
Balanı tek koyup nereye gittin?
Nasıl yok oluyormuş bir anda insan
Sanki bu dünyada hiç yok imişsin” dizeleriyle başlayan ve ulu önder Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım posteri açılarak okunan “Annem Öldü Mü?” şiiri ile

“Bir Baba Gittiğinde
Arkanı yasladığın duvar
Sabahları sıcak ekmek
Okul harçlığı, otobüs bileti
Ciğerinden bir parça gider
Gider de gider... sözlerinin yer aldığı internet fenomeni “Bir Baba Gittiğinde’ şiirleri okunurken salonda pek çok kişi gözyaşlarını tutamadı.

Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız program sonrasında M.Emin Gedikçe ile dinletinin hazırlanmasında emeği geçen okul öğretmenleri Sema Doğanhan, A.Burcu Toparlak, Hikmet Ballı, Figen T. Şüyün, Ayşenur Ünal, Şirin Engür, Yasemin Kuyucu, Zeynep Kaynarçeşme ve öğrencileri tek tek kutlayarak teşekkür etti.




Seyfi GÜL







Okunma: 2821
Okunma: 2821












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3718

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)