ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kabakçıları’ndan Işık Yılı sergisi -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 10.5.2013    



Foça Kabakçıları’ndan Işık Yılı sergisi

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı Kabak İşlemeciliği kursuna devam eden Foçalı 15 bayan eserlerini açtıkları sergiyle beğeniye ve satışa sundu. Maddi manevi bazı sıkıntılarının ve hayata karamsar bakışlarının bu yeni uğraşılarıyla aydınlandığını söyleyen kursiyer bayanlar sergilerine de bundan esinlenerek “ışık yılı” adını verdiler.



Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde 9 Mayıs 2013 Perşembe günü akşam saatlerinde açılan sergide 190 eser yer alıyor. Aplik, abajur, masa lambası, avize ve benzeri amaçlarla kullanılabilecek kabakların üzerinde insan portrelerinden, çiçek figürlerine, hayvan resimlerinden denizcilik simgelerine kadar çok çeşitli desenler yer alıyor. Karartılan salon içerisinde rengarenk ışıklarla yaratılan mistik atmosferde en çok ilgi görenler ise üzerine Atatürk motiflerinin işlendiği kabaklar oluyor.



Kursiyer arkadaşları adına konuşan Permin Uysal; öğretmenleri Ayşegül Karakurt’un çabaları ve özverisiyle kısa sayılabilecek bir sürede işi öğrendiklerini söyledi. Permin Uysal; “2012 Eylül ayında başladığımız kursta, kabak işlemeciliğinin detaylarını en iyi şekilde öğreten öğretmenimiz sayesinde sergi açacak ve ürünlerimizi satacak seviyeye geldik. Özel matkap, boncuklar ve boyalarla arkadaşlarımız içlerinden geldiği gibi çalışıp özgün eserler oluşturdular. Ben satış yapmıyorum, ama bu işe başladığımdan beri manevi olarak da çok rahatladığımı hissediyorum. Sergide yer alan bazı arkadaşlarımız eserlerini daha açılış saatlerinde satarak aile bütçelerine de katkı sağladılar. Yaptıklarımızdan ve gördüğümüz ilgiden hepimiz çok memnunuz. Foça Kabakçıları adını verdiğimiz grubumuzun ürünleriyle Foça’yı tanıtıcı bir işlevi olduğunu düşünüyor ve yaz mevsimi boyunca bunları sergilemek ve hediyelik eşya olarak satmak için Foça Belediyesi’nden kentin uygun bir yerinde stand açmamızı sağlamasını istiyoruz. Bütün bayanlara da bu güzelliklerle uğraşmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.



Serginin 12 Mayıs 2013 Pazar akşamına kadar açık kalacağı ve 10.00 ila 22.00 saatleri arasında gezilebileceği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2823
Okunma: 2823












Uluay   
ZEYNEP'ce   




2653

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)