ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Reha Amcasını anmaya hazırlanıyor -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 8.5.2013    



Foça Reha Amcasını anmaya hazırlanıyor

İzmir’in Foça ilçesine kazandırdığı sayısız eserler, hayır kurumları ve yaptığı hizmetlerle adını ilçenin hemen noktasına kazıyan ve halkın gönlünde taht kuran “TBMM Üstün Hizmet Madalyası” sahibi merhum hayırsever işadamı Reha Midilli ölümünün birinci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.

11 Mayıs 2012 saat 03.00 dolayında geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı Foça Devlet Hastanesi’nde 85 yaşında hayata veda eden Reha Midilli için 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Demokrasi Meydanı’ndaki bürosunun önünde lokma döktürülecek. Akşam da Fatih Camii’nde mevlid okutulacak.

Foça’nın Reha Amcası 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde; kurduğu hayır kurumlarında hayatını sürdürenler, adını taşıyan okulların öğrencileri, sağlık, spor tesisleri ile kamu kurumları temsilcileri, yakınları, arkadaşları ile sevenlerinin katılacağı bir programla anılacak.



Yaşamından kesitler, bazı bölümlerde kendisinin anlatımıyla ekrana yansıtılacak. Çocukluk arkadaşı Münip Dinç, Reha Necla Midilli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Aliağa Kaymakamı Foça Kaymakam Vekili İbrahim Keklik, aile adına Akın Doğu anma konuşmaları yapacak. Necla Ana Yaşlı Evi sakinlerinden bir yaşlı vatandaş yazdığı şiirle, bir öğrenci Midilli okullarında öğrenci olmayı anlatarak, hayırsever işadamını yad edecek.

Reha Midilli’nin bir anda hayata vedasına alışamadıklarını belirten Ali Haydar Çelebi; “Aynı hız ve azimle hayır işlerini sürdürüyoruz. Kurduğu vakfın amaçları ve hedefleri doğrultusunda gençler yetiştirmeye, yeni proje ve eserlerle Foça, İzmir ve Türkiye’ye katkı yapmaya devam ediyoruz. Bunları yaparken onu hep yanımızda hissediyoruz. Söz bitince başlayan sesler vardır. Reha Midilli yaşayan bir ses artık” dedi.

Ali Haydar Çelebi 11 ve 13 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek anma etkinliklerine tüm vatandaşları davet etti.



Mehmet Reha Midilli (1927 - 2012) : Reha- Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reha Midilli, 05 Mayıs 1927 yılında Foça’da doğdu. İlköğrenimini Foça’da, orta öğrenimini İzmir Buca ve Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Babası Cemil Midilli’nin yanında iş ve ticaret hayatına atıldı. Askerlik dönüşü kendi işlerini kurmaya başladı. Çiftçilik ve hayvancılık, zeytinyağı üretimi ve ticareti, otomobil işletmeciliği ve nakliyecilik, inşaat sektörü ve gayrimenkul alım satım işleri yaptı. 1950 yılında Süheda Necla Midilli ile evlendi. 1987 yılında iş ve ticaret hayatını noktaladı.

1973 – 1980 yılları arasında iki dönem Foça Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Mehmet Reha Midilli; Foça ve çevresine sayısız eserler kazandırdı. Karşılıksız öğrenci bursları verdi Ülkemizin en büyük ödüllerinden olan “Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Ayrıca 7. 8. ve 9. Cumhurbaşkanlarımızdan “Takdirname” ve “Şükran Ödülleri” aldı.

Ömrünü vatanına, Ulusuna ve onun yücelmesine adayan Mehmet Reha Midilli, büyük bir şevk, heyecan ile yöreye ve Foça’ya büyük eserler kazandırdı.

Bu eserlerinden Reha-Necla Midilli Vakfı yoluyla binlerce öğrenci, öğretmen ve toplumun hemen tüm kesimleri yararlanmış ve yararlanmaktadır. Burslarıyla okuyan, mezun olup meslek sahibi olduktan sonra yine bu kurumlarda çalışan çok sayıda kişi bulunmaktadır.

Foça ve çevresinde eserlerinden bazıları şunlardır:

-Foça Bağarası Cemil Midilli İlköğretim Okulu (1971)
-Foça Cemil Midilli Lisesi (1974)
-Foça Bedia Midilli İlköğretim Okulu (1984)
-Yenifoça Reha Midilli İlköğretim Okulu (1987)
-Foça Reha-Necla Midilli İlköğretim Okulu (1995)
-Foça Reha-Necla Midilli Devlet Hastanesi (2002)
-Foça Reha Midilli İlköğretim Okulu (2002)
-Foça Reha-Necla Midilli Sağlık Ocağı (2005)
-Foça Reha Midilli Kültür Merkezi (2006)
-Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi (2006)
-Foça Reha Midilli 11 Eylül Kapalı Spor Salonu (2006)
-Foça Belediyesi Reha Midilli Sosyal Tesisleri (2009)
-Foça 9 Eylül Üniversitesi Reha Midilli Uygulamalı Turizm Meslek Yüksekokulu (2009)
-Foça Reha Midilli Neclaana Yaşlılarevi (2010)
- Reha Midilli Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğrenci Yurdu, Bağarası,( 2011)


Seyfi GÜL







Okunma: 2257
Okunma: 2257












Uluay   
ZEYNEP'ce   




2328

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)