ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı gençlerden şiirin müziğin dansın diliyle barış -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 5.5.2013    



Foçalı gençlerden şiirin müziğin dansın diliyle barış

Foça Belediyesi Mavi Anka Halk Tiyatrosu oyuncuları 2 Mayıs 2013 Perşembe akşamı Bizim Barışımız” adlı şiirli müzikli danslı oyunla sahne aldı. Salonu dolduran izleyiciler iki saate yakın süren oyunu soluksuz izledi.

Genel Sanat Yönetmenliğini Tuncay Arslan’ın yaptığı Mavi Anka Halk Tiyatrosu’nun “Bizim Barışımız” oyununda çoğunluğu Lise öğrencisi 30 genç rol aldı.



Haydar Ergülen, Halim Yağcıoğlu, Atatol Behramaoğlu, Mehmet Yaşın, Necati Cumalı, Ece Ayhan, Refik Durbaş, Gülten Akın, Hasan Hüseyin, Melih Cevdet Anday, Akgün Akova, Yannis Ritsos, Tuncay Arslan, Bertolt Brecht ve Nazım Hikmet’in şiirleriyle savaş acısında bir bebeğin, yaşını yaşayamamış bir çocuğun, aşk ve özlemle yanan gençlerin, yetişkinlerin gözüyle barış anlatıldı. “Bebeklerin Ulusu Yok”, “Barış Koyun Çocukların Adını” ve “Atatürk’ten Son Mektup”’la duygulanan katılımcılar “Gençliğe Hitabe’yi bir ağızdan coşkuyla tekrarladılar.

Haluk Levent’ten, Pink Floyd’a, Kazım Koyuncu’dan Kitaro’yo pek çok sanatçı ve grubun müzikleri eşliğinde Işıl Acar’ın kareografisiyle ve barış temasıyla dans eden genç tiyatrocular finali Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiiri ile yaptılar.



Ayakta alkışlarla sona eren oyun sonrası Foça Belediyesi Meclis Üyesi Ayla Aksoy, Tuncay Arslan’a teşekkür çiçeği takdim etti.

Altı aylık bir çalışma ile oyuna hazırlandıklarını belirten Mavi Anka Halk Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tuncay Arslan Foça’da kurulan ilk tiyatro olduklarını, daha önceki yıllarda birlikte çalıştıkları gençlerin kurdukları yeni tiyatrolarla sahne almaya başladıklarını, bundan memnuniyet duyduklarını söyledi. Arslan; “Amacımız her alanda olduğu gibi tiyatro sanatında başarılı insanlar yetiştirmek. Sanat eserlerini sahnede ve diri tutmak. Bu oyunumuzda “Barış” gibi güncel bir konuyu ele aldık. Önemini ve güzelliğini şiirler, müzikler, danslarla anlatmaya çalıştık” dedi.





Seyfi GÜL







Okunma: 2616
Okunma: 2616












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3612

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)