ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Altın Horoz ile güldü -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 25.3.2013    



Foça Altın Horoz ile güldü

Foça Belediyesi’nin bünyesinde Mavi Anka’dan sonra oluşturduğu ikinci tiyatro grubu olan Altın Horoz Tiyatro Topluluğu gençlerden kurulu ekibiyle ilk kez sahne aldı. Altın Horoz’cular; ‘‘Ortaya Karışık’’ adını verdikleri skeçlerden oluşan oyunlarıyla, izleyenlere kahkaha dolu bir gece yaşattı.



22 Mart 2013 Cuma günü saat 20.00’da, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu; Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Belediye Meclis Üyesi Cenk Bakırlı, Foça Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Hüseyin Yurttaş ile salonun merdiven boşluklarını dahi dolduran 350 dolayında vatandaş izledi.



İki bölüm halinde sergilenen ve izleyenlere bir buçuk saatlik performanslarıyla kahkahalar attıran oyun sonrası Meclis Üyesi Cenk Bakırlı; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ adına Işık Özen’e çiçek verdi, tüm oyunculara teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi.

Altın Horoz’un Foça’nın antik çağ simgelerinden olduğunu, Marsilya kolonisini kuran Foçalılar tarafından Fransa’ya götürüldüğünü, sonrasında Fransa’nın sembolü olarak kabul edildiğini, Foça’nın bu değerini yaşatmak için tiyatro topluluğuna bu ismi verdiklerini belirten Foça Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı yazar Hüseyin Yurttaş; bu projeyle ilçe merkezi dışındaki mahalle ve köylerde yaşayan gençlere ulaştıklarını söyledi.



Hüseyin Yurttaş; “Bu akşam bu çalışmanın ilk ürününü aldık. Altın Horoz Tiyatro Topluluğu Tiyatro Eğitmeni ve Genel Sanat Yönetmeni Işık Özen'in Bağarası ve Gerenköy’deki çalışmalarında yetişen on üç genç oyunlarıyla profesyonelleri aratmayan bir performans sergilediler. Hepsini kutluyoruz, bundan sonraki çalışmalara tiyatroya ilgi duyan tüm gençlerimizi bekliyoruz” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2425
Okunma: 2425












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3010

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)