ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Nazım” aşklarıyla, kavgalarıyla Foça Balıkçı Kahvesi’ndeydi -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 4.2.2013    



“Nazım” aşklarıyla, kavgalarıyla Foça Balıkçı Kahvesi’ndeydi

İki haftada bir Cuma akşamları buluşan Foça Sanat Dostları’nda 1 Şubat 2013 Cuma günü, hayatı, aşkları ve kavgalarıyla “Nazım Hikmet” konuşuldu.

Toplantıların moderatörlüğünü de yapan Foça Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı yazar Hüseyin Yurttaş değişik yönleriyle şair’i irdeleyecek konuşmacıları takdim ederek açılışı yaptı.. Yurttaş “Akşam Kahvesi Sanat Buluşmaları” adını verdikleri toplantıların katılımcı sayısının giderek artmasının ve “Nazım” konusuna özellikle gençlerin gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.



Deniz Özen’in Nazım Hikmet’in biyografik yaşam öyküsünü Nuray Çiloğlu’nun hazırladığı görüntüler eşliğinde sunumunun ardından yazar Ahmet Önel ve Yılmaz Mızrak şair’in yaşamından izler, siyaset ve hayata bakışı, aşkları ve kavgalarını konu alan şiirler okudular.

Alaaddin Yiğit’in bağlamasıyla çaldığı “Karlı Kayın Ormanında” şarkısını katılımcılar hep birlikte söyledi.

Yazar Sevhan Beğendi lise öğrencisiyken Nazım şiirleriyle nasıl tanıştıklarını, eğitimci yazar Recep Bozkurt; Nazım Hikmet’in yattığı yıllarda Bursa cezaevi müdürü olan Yüzbaşı Hasan Tahsin Akıncı’nın şaire hapishane koşullarında nasıl destek olduğunu anlattı.

Bazı katılımcılar şiirleri yazılmasına neden olan konularıyla anlatarak geceye katkı yaptılar.



Anlatımın bittiği yerde şiir, şiirin bittiği yerde müzikle devam eden toplantı, bir sonraki buluşmanın 15 Şubat 2013 Cuma günü saat 18.00’da günün anlam ve önemine binaen “Sevgililer Günü” konusuyla yapılması kararı alınarak sona erdi.

Hüseyin Yurttaş kapanış konuşmasında “15 Şubat sevginin dillendirildiği, sevgililerin taçlandırıldığı, aşkın şiirinin ve müziğinin estiği bir akşam olsun. Sazını, gitarını alan gelsin. Geceyi asla konuşmaya boğmayalım. Bir iki cümle belki; sonra şiir. Katılanların çoğu şiir okumalı. Türk ve dünya şiirinin en seçme adları “Sevgililer Günü’nde şiir soframızda olmalı” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 1897
Okunma: 1897












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3763

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)