ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Sanat Dostları’nda zorunlu konu değişikliği -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 18.1.2013    



Foça Sanat Dostları’nda zorunlu konu değişikliği

İki haftada bir Cuma akşamları Foça Balık Hali üzerindeki Balıkçı Kahvesi’nde “Akşam Kahvesi Sanat Buluşmaları” adını verdikleri etkinlikte bir araya gelen Foça Sanat Dostları, bu hafta zorunlu konu değişikliğine gittiler. “Zeybek ve Zeybek Kültürü” konusunu sunacak olan eğitimci-yazar Recep Bozkurt’un bir yakınının vefatı dolayısıyla Foça dışında bulunacak olması nedeniyle haftanın konusu “Hiciv ve Yergi Şiiri” olarak değiştirildi.

Foça Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı yazar Hüseyin Yurttaş’ın moderatörlüğünde Yılmaz Mızrak, Tuncay Arslan, Tevfik Yılmaz ve Alaattin Yiğit’in sunumuyla ele alınacak konuya etkinlikte bulunan tüm katılımcılar dilerse katkı yapabilecek.

“Hiciv ve Yergi Şiiri”nin Ömer Hayyam'dan başlayarak, Divan Edebiyatı'nda, Tanzimat döneminde, Halk Edebiyatı'nda, Cumhuriyet öncesinde ve Cumhuriyet dönemindeki örnekleri üzerinden değerlendirileceği toplantı 18 Ocak 2013 Cuma günü akşamı saat 18.00’da başlayacak.

Her yaştan sanatseverlerin tüm buluşmalara davetli olduğunu belirten Foça Sanat Dostları’nın önerisiyle, Foça Belediyesi tarafından Balıkçı Kahvesi’nde bir kütüphane oluşturuldu.

Dileyen katılımcıların evlerinde okudukları kitapları ve sanat dergilerini getirerek paylaşabilecekleri çağrısıyla oluşturulan kütüphaneyi gün içinde de gelip yararlanılabilecek zengin bir okuma köşesine dönüştürmek amaçlanıyor.

Foça'daki tüm kitap okurları ve sanatseverlerden de bu konuda destek bekleniyor

Seyfi GÜL







Okunma: 1956
Okunma: 1956












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4021

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)