ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Akşam Kahvesi Buluşmaları’nda bu hafta “Hiciv ve Yergi Şiiri” -

   .::


  Yayın Tarihi: 17.1.2013    



Akşam Kahvesi Buluşmaları’nda bu hafta “Hiciv ve Yergi Şiiri”

Foça Sanat Dostları, Foça Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirdikleri, Akşam Kahvesi Buluşmaları’nda bu hafta “Hiciv ve Yergi Şiiri” üzerine konuşacaklar.

Zor günlere, haksızlıklara, çelişkilere ve zulme karşı işlevi çok önemli olan bu şiir türünün, zekâ işi örnekleri ve Hayyam'dan başlayarak, Divan Edebiyatı'nda, Tanzimat döneminde, Halk Edebiyatı'nda, Cumhuriyet öncesinde ve Cumhuriyet dönemindeki durumunu kısa konuşmalarla ortaya konulacak ve bolca örneklendirilecek.

Foça Belediyesi Balık Satış Yeri üzerindeki Balıkçı Kahvesi'nde, 18 Ocak 2013 Cuma günü akşamı saat 18.00’da başlayacak olan etkinliğe, her yaştan sanata ilgi duyan tüm sanatseverler davetli.

Ayrıca; Foça Sanat Dostları'nın önerisi doğrultusunda; Foça Belediyesi’nce, Balıkçı Kahvesi için kitap rafları yapıldı ve yerine monte edildi. Foça Sanat Dostları; evlerinde okudukları kitapları ve sanat dergilerini getirerek paylaşmak ve zaman içerisinde Balıkçı Kahvesi'nde bir okuma köşesi oluşturmak amacındalar. Foça'daki tüm sanatseverlerden de bu konuda destek bekliyorlar.






Okunma: 1768
Okunma: 1768












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4473

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)