ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tarık Dursun K. Belgeseli Foça’da gösterime çıktı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 9.1.2013    



Tarık Dursun K. Belgeseli Foça’da gösterime çıktı

Türk edebiyatının duayen isimlerinden yazar, şair, gazeteci, sinemacı Tarık Dursun K.’nın yaşam öyküsünü anlatan “İmbatla Dol Kalbim” belgeselinin ilk gösterimi Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapıldı.

8 Ocak 2013 Salı günü saat 18.00’da kokteylle başlayan, 19.00’da film gösterimi ile devam eden etkinliğe edebiyat, sinema ve basın dünyasından isimler, Foça protokolü, sevenleri ve okuyucularından oluşan kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Foça Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Yazar-Şair Hüseyin Yurttaş yaşamının önemli bir bölümünü Foça’da geçiren Tarık Dursun K.’nın sponsorları arasında Foça Belediyesi’nin de yer aldığı belgeselinin gerçekleştirilmesinden ve ilk gösteriminin Foça’da yapılmasından gurur ve onur duyduklarını söyledi.



O TÜRKİYE’NİN DE ONURUDUR

Hüseyin Yurttaş; “Bu belgesel için yönetmen Hikmet Yaşar Yenigün ve ekibi yaz boyunca çalıştı. Foça, Karşıyaka ve yazarın yaşadığı İzmir’in değişik semtlerinde özenli bir çalışma gerçekleştirildi. Ortaya güzel bir eser çıktı. Tarık Dursun K. İçin ne yapılsa yeridir. O sadece Foça’nın değil Türkiye’nin de onuru olan yazarlardandır, biz de ona layık olmaya çalışıyoruz.” Dedi.

ÇOCUKLUK ARKADAŞINA SARILIP AĞLAYARAK İZLEDİ

Tarık Dursun K’nın “...Çünkü ben Karşıyaka’da doğdum İzmir’de büyüdüm. Tanıklarım hala Tilkilik’tir, İkiçeşmelik’tir, Mezarlıkbaşı’dır, Bayramyeri’dir, Mumcukahvesidir, Namazgâh’tır, Yangınyokuşu’dur, Topaltı’dır, Asri Sineması’dır, Lale Sineması’dır.” sözleri ile başlayan belgesel salonda bulunanlarca büyük ilgi ve beğeniyle izlendi. Ünlü Yazar bazı bölümleri 75 yıllık çocukluk arkadaşı Ziya Sorulmaz’a sarılarak ve ağlayarak izledi.

Büyük usta gösterim sonrası uzun süre ayakta alkışlandı. Katılımcıların saygı ve sevgilerini belirttiği uzun kuyruklar oluştu. Aşırı duygulandığı için konuşmakta zorluk çekti.

Foça Belediyesi adına takdim edilen çiçeği de gözyaşları arasında alan Tarık Dursun K. çok mutlu olduğunu, sanatçılara sağlığında böyle bir hediye vermenin çok önemli olduğunu söyledi.

DİĞER SANATÇILARA DA AYNI KADİRŞİNASLIK GÖSTERİLMELİ

Tarık Dursun K. “Bu belgesel düşünce itibariyle bir olaydır. Eşi ve benzeri bugüne kadar yapılmamıştır. İlk kez Anadolu ve Anadolu’nun taşlarının başkaldırısıdır. Unutulmaya yüz tutmuş bir yoldur. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve diğer katkı yapanlara, emek sarf edenlere, izleyenlere çok teşekkür ederim. Pek çok değişik yerleşim yerinde yaşayan sanatımızın değişik dallarında eser vermiş insanlar var. Unutulmaya yüz tutmuş bu insanları anmak kadirşinaslıktır. Bir borcun ifasıdır. Umarım ve dilerim ki bu bir başlangıç olur, bundan sonra beklediğimiz karanlıklardan aydınlığa çıkış için bu bir yol, bir araç olur. Başka belediyeler ve kurumlar o insanlara da aynı kadirşinaslığı yapar. Onları anar. Mutlu eder. Teşekkürler Foça. Teşekkürler İzmir. Teşekkürler dostlar, okurlar, sevenler” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2090
Okunma: 2090












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4698

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)