ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
‘‘Akşam Kahvesi Sanat Buluşması’’, yoğun ilgi gördü -

   .::


  Yayın Tarihi: 5.1.2013    



‘‘Akşam Kahvesi Sanat Buluşması’’, yoğun ilgi gördü

Foça Sanat Dostları'nın, 04 Ocak 2013 Cuma günü akşamı gerçekleştirdiği, ''Mondros Mütarekesi Yılları'nda Foça'' konulu Akşam Kahvesi Sanat Buluşması, hem yoğun ilgi gördü, hem de çok canlı geçti.

Tarihçi-Yazar Cevat Yıldırım'ın Foça geçmişine dair -görüntülü- söyleşisi çok beğenildi. Dinleyenler; Mondros Mütarekesi için Rauf Bey ve ekibinin Foça'dan Limni’ye gitmesini, oradan Foça'ya dönmüş olmasını ve başka birçok ayrıntı ile Foça tarihine, genel anlamda da Foça'ya ve ülkemizin batı kıyılarına dair pek çok şey öğrendi. Merakla izlenen sunum, katılanlar tarafından gerçekten beğeniyle karşılandı.

Şiirden müziğe güzelliklerle süren akşam buluşması, "Bitmese" denilecek bir keyiflilik içinde noktalandı.



Foça Sanat Dostları'nın gelecek buluşması; 18 Ocak 2013 Cuma günü, saat 18.00'da yine Balıkçı Kahvesi'nde gerçekleştirilecek. Ana konu; ‘‘Zeybeklik ve Zeybekler’’ olacak. Bu konuda Araştırmacı-Yazar Recep Bozkurt bir sunumda bulunacak. Programda ayrıca; katkı sağlayacak konuklar da yer alacak. Bu programın bir başka özelliği de; zeybek oyunlarından örneklerin, bu işin profesyoneli sanat dostları tarafından sunulacak olması.








Okunma: 1667
Okunma: 1667












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3761

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)