ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Sanat Dostları’ndan şiirler türkülerle Ege -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 17.12.2012    



Foça Sanat Dostları’ndan şiirler türkülerle Ege

Foça Sanat Dostları grubunun Foça Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği Akşam Kahvesi Buluşmaları’nın üçüncüsü 14 Aralık 2012 Cuma akşamı gerçekleştirildi.

Foça Balık Hali üzerindeki Balıkçı Kahvesi’ndeki buluşmanın bu defaki konusu “Şiirlerle ve Müziğiyle Ege” idi. Etkinliğe Foça, İzmir ve Manisa dolaylarında yaşayan şair, yazar, tarihçi, eğitimciler ile değişik sanat dallarında uğraş veren sanatçılar ve bazı vatandaşlar katıldı. Bir söz bir saz sırasıyla, şiirler ve türküler ardı ardına sıralandı.

Şiirlerinin yanı sıra; Ahmet Önel, Alaattin Bilgin ve Yılmaz Mızrak bağlamayla Ege Türküleri’ni de çaldılar ve diğer katılımcılarla birlikte söylediler.



Akşam Kahvesi Buluşmaları’nın Moderatörü Şair Yazar Hüseyin Yurttaş, Türk’lerin Orta Asya’dan beri kafiyeli şiirler ürettiklerini, bunun sebebinin at sırtında kat edilen uzun yollar boyunca daha kolay hatırlanması ve söylenebilmesi olduğunu dile getirdi. Yurttaş; dostlarının şair Ahmet Muhip Dranas’a Fahriye Abla şiirindeki “Gönül verdin derlerdi o delikanlıya, En sonunda varmışsın bir Erzincanlıya” dizeleri için “güzelim Fahriye’yi sırf kafiye uğruna verdin Erzincanlıya” diye takıldığını anlattı.

TRT spikerlerinden Nebahat Bilgen Edremitlioğlu’nun “Fırat Türküsü” müziği üzerine okuduğu Berin Taşan’ın “Aç Kapıyı Bak Ne Diycem (Diyeceğim)”, Recep Bozkurt’un “Türkü Türkü Türkülerimiz”, Altan Çiloğlu’nun “Gelmesi Var, Gitmesi Yok İzmir’in” şiirleri dinleyenleri duygulandırdı.

“İzmir’in Kavakları”nın aslında “Ödemiş Kavakları” olduğunu kısa bir tartışmadan sonra kabul eden katılımcılar, “Çökertme””Al Hançeri Kadınım”, “İki Keklik” gibi türküleri hep birlikte coşku içinde söylediler.

Bir buçuk saatlik süreyle sınırlı olan etkinlik yarım saat kadar uzadı.

Foça Sanat Dostları; etkinliklerine özellikle gençleri ve sanata ilgi duyan tüm vatandaşları davet ederek, 4 Ocak 2013 Cuma günü saat 18.00’da tarihçi yazar Cevat Yıldırım tarafından sunumu yapılacak “Mondros Mütarekesi Yıllarında Foça” konusu ve türkülerle tekrar buluşmak üzere Balıkçı Kahvesi’nden ayrıldı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2434
Okunma: 2434












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3927

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)