ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Balıkçı Kahvesi’nde sanat buluşmaları -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 17.11.2012    



Balıkçı Kahvesi’nde sanat buluşmaları

İzmir’in Foça İlçesi’nde yaşayan edebiyatçı ve sanatçıların, Foça Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği; "Akşam Kahvesi Sanat Buluşmaları"nın ilki, 16 Kasım 2012 Cuma günü saat 18.00'da, Balık Hali üst katında bulunan Balıkçı Kahvesi'nde gerçekleştirildi.

Foça’da yaşayanların yanı sıra İzmir’in Menemen, Buca, Karşıyaka ilçeleri ile Manisa’dan gelen katılımcıların da yer aldığı ilk buluşmanın konusu ölüm yıldönümünde (28 Kasım) anılacak olan “Melih Cevdet Anday’ın hayatı, anıları ve şiiri” oldu.

Foça Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı yazar Hüseyin Yurttaş’ın açış konuşmasının ardından yazar-şair Hasan Öztoprak, Melih Cevdet Anday’ın hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi. Öztoprak; Oktay Rıfat, Orhan Veli ve Melih Cevdet Anday’ın birlikte oluşturdukları ”Garip” şiir akımının “şiiri zengin sınıfının beğendiği bir sanat dalı olmaktan çıkarıp, emekçi kesimin sanatı haline getirdiğini” söyledi.

Başta “Şinanay”, “Rahatı Kaçan Ağaç” olmak üzere şairin eserlerinden örnekler veren Öztoprak’ın ardından sözü eğitimci yazar Yılmaz Mızrak aldı.



“Tohum” şiirini okuyarak konuşmasına başlayan, Melih Cevdet Anday’la Fransa’nın başkenti Paris’te, bir yıl süreyle aynı odayı paylaştıklarını dile getiren Yılmaz Mızrak konuşmasının büyük bölümünü arkadaşlıklarıyla ilgili anılara ayırdı.

"Melih Cevdet Anday ve Düşünce Şiiri" adlı kısa bir sunum yapan yazar Hüseyin Yurttaş bu toplantıları düzenli olarak 15 günde bir yapacaklarını, 30 Kasım 2012 Cuma günü saat 18.00’da yapacakları ikinci buluşmanın konusunu “Kent Kültürü ve Kentsel Dönüşüm” olarak belirlediklerini söyledi.

“Akşam Kahvesi Sanat Buluşmaları"nın ilgi duyan herkese açık olduğunu, İzmir ve çevresi dahil her yerden katılımcılarla bir arada olmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Yurttaş; “Bundan sonra değişik konularda, tek konuya bağlı kalmadan, bu toplantıları sürdürmek istiyoruz. Beyin fırtınası şeklinde geçecek bir program düşünüyoruz. Çok değişik konularda insanların duygularını, düşüncelerini, birikimlerini ortaya koymalarını, samimi ve paylaşımcı anlayış içinde başta Foçalıların ama Foça’ya ayak basan, gelme isteği ve imkanı olan herkesin bu toplantılara katılmalarını istiyor ve bekliyoruz.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2070
Okunma: 2070












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3687

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)