ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça kitap okuyor-çocuklar yazarlarla buluşuyor -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 15.11.2012    



Foça kitap okuyor-çocuklar yazarlarla buluşuyor

Her yıl Kasım ayının ikinci haftası kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla düzenlenen “Foça Kitap Okuyor” kampanyasında ilçedeki İlköğretim okulları öğrencilerine 1500 kitap dağıtıldı. Kitaplar yazarlarla öğrencileri buluşturan etkinliklerle çocuklara ulaştırıldı.

Foça Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen kampanya renkli görüntülere sahne oldu.

14 Kasım 2012 Çarşamba günü Reha Midilli İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen kitap dağıtımına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Yazarlar Hüseyin Yurttaş ve Ahmet Önel katıldı.



Ellerindeki kitapların yazarlarını karşılarında gören çocuklar onları önce alkışladı, daha sonra da soru yağmuruna tuttular. Yurttaş ve Önel; “Kitap nasıl yazılır”, ”Yazar olmak nasıl bir şey”, “Büyük büyük adamlar çocukların hissettiği şeylerle nasıl kitap yazar”, “Bu kitapları hemen bitiriyoruz, kalın kitaplar da dağıtacak mısınız”, “Ben de yazar olmak istiyorum, ne yapmalıyım” gibi sorulara onların dilinden yanıtlar vermeye çalıştı.

Kitaplarını imzalatması sırasında, bazı öğrenciler yazarları yanaklarından öperek teşekkür etti.



Foça Belediyesi olarak eğitime çok önem verdiklerini ve Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda Foça’da yaşayan yazarları kitaplarıyla birlikte çocuklarla buluşturmak istediklerini belirten Başkan Gökhan Demirağ, gösterilen ilgi nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi.

Demirağ; “İlçemiz eğitimli insan sayısı bakımından örnek gösterilecek yerlerden biridir. Gelecek nesillerin yetişmesinde okuma ve kitabın öneminin bilincindeyiz. Özel bir haftayı ifade ettiği anlama uygun olarak özel bir şekilde kutlamak istedik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve sayın yazarlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Çocuklarımıza mutlu ve iyi bir gelecek ile kitap okuyacakları güzel günler dilerim.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2191
Okunma: 2191












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4523

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)