ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Mantık Matematik ve Felsefe Ulusal Sempozyumu sona erdi -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 7.9.2012    



Mantık Matematik ve Felsefe Ulusal Sempozyumu sona erdi

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından, Foça Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 10.ncu Mantık, Matematik ve Felsefe Sempozyumu sona erdi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde 4 Eylül 2012 Salı günü başlayan sempozyum programı boyunca 3 günde toplam 40 bildiri sunuldu. Toplantılarda "Üniversite, Üniversitelerimiz, Üniversite Nereye?" konuları, Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen farklı disiplinlere mensup akademisyenler tarafından masaya yatırıldı.

Bu yıl onuncusu gerçekleştirilen MMF sempozyumlarının, ilk ikisi Assos’ta yapıldı. Sekiz yıldır da geleneksel olarak her yıl Foça’da düzenleniyor.

6 Eylül 2012 Perşembe günü Yardımcı Doçent Doktor Hamdi Onay’ın başkanlığında yapılan oturumun son konuşmacısı Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MeslekYüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Zekeriya Çalışkan’dı.

Çalışkan ““Meslek Edindirme İşlevi Açısından Üniversiteler” konusunu, finale yakışır bir sunumla, fıkralarla, fıkra gibi anılarla süsleyerek anlattı. Atamalarda izlenen yöntemleri eleştiren Çalışkan, Açıktan Atamalar’ın hülle şeklinde kullanıldığını, Soruşturma yapmayı bilmeyen amirlerin olduğunu söyledi. Zekeriya Çalışkan; “Şu an 50 / D’ye göre yapılan atamaları bilimsel camiaya, akademik personele en büyük darbe olarak görüyorum, düşünüyorum, yorumluyorum.” dedi.

Kapanış konuşmasını yapan İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Çetin Bolcal; 10.ncu sempozyumun önceki yıllara göre daha az bildiriyle, ama daha kaliteli bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Bolcal; ”Amaçlarımızdan biri değişik disiplinlerden kişilerin farklı bakış açılarıyla konuyu ortaya koymak, bir diğeri ise bu toplantılara Foça ve İzmir halkını katmaktı. Birinci amacımızı gerçekleştirdik. Diğeri için çözüm bulmamız gerekiyor. Bundan sonraki konularımız ve konuşmacılarımız, halkı işin içine katmaya yönelik olacaktır.” dedi.

Bolcal, katılımcı akademisyenlere, öğrencilere ve vatandaşlara teşekkür etti.

Sempozyum sonrası yapılan konuşmalar ve hazırlanan sonuç bildirisinin İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından kitap halinde bastırılacağı öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 1660
Okunma: 1660












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4021

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)