ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bu karikatürler sokak hayvanlarını tedavi edecek -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 21.8.2012    



Bu karikatürler sokak hayvanlarını tedavi edecek

Foça Belediyesi, Hayvanlara Yardım Derneği(HAYAD) ve İzmirli karikatüristlerin işbirliği ile Foça’da “Hayvan Sevgisi Temalı” karikatür sergisi açıldı. Sergide yer alan 40 karikatür satılacak ve elde edilen gelir sokak hayvanlarının tedavisinde kullanılacak.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde 20 Ağustos 2012 pazartesi günü saat 19.00’da Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Hayvanlara Yardım Derneği(HAYAD) Başkanı Prof. Huriye Kuruoğlu tarafından açılışı yapılan sergi karikatür ve hayvan severleri bir araya getirdi.

İzmirli çizerler Aşkın Ayrancıoğlu, Atay Sözer, Ayten Köse, Behiç Ayrancıoğlu, Cem Güzeloğlu, Cem Koç, Eray Özbek, Hayati Boyacıoğlu, İ.Serdar Sayar, Kamil Yavuz, Lütfü Çakın, Mehmet Kahraman, Mehmet Zeber, Murteza Albayrak, Mustafa Yıldız, Oğuz Gürel, Önder Önarbay, Saadet Yalçın, Sadık Pala ve Sezer Odabaşıoğlu'nun karikatürlerinde hayvan sevgisi, günlük hayatta insan-hayvan ilişkileri, sokak hayvanlarının yaşam koşulları, ailenin çocuklara yaklaşımlarının hayvan sevgisinin oluşmasına etkisi gibi konular mizahi bir dille anlatılıyor..



HAYAD Başkanı Prof. Huriye Kuruoğlu; serginin amaçlarından birinin yaz dönemi sonunda çeşitli nedenlerle artış gösteren sokak hayvanlarının sağlıklı ve insan sağlığını tehdit etmeyecek bir ortamda yaşamlarını sürdürecek çalışmalar için kaynak sağlamak olduğunu söyledi.

Kuruoğlu; “Sergimiz hayvan sevgisinin sözde kalmayıp, onlara yardım etmek gerektiğini ortaya koyması açısından önemlidir. Sergi süresince derneğe yapılacak 50 Tl bağış karşılığı istenen karikatür hayvanseverin adıyla panoda kalmaya devam edecektir. Elde edilen gelir hayvanların tedavisinde kullanılacaktır. Derneğimizin kuruluşundan beri yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Yazar Hüseyin Yurttaş, dernek yönetici ve üyelerimiz ile hayvan dostları ve sanatseverlere teşekkür ederim.” dedi.

Hayvan Sevgisi Temalı Karikatür Sergisi’nin 26 Ağustos 2012 Pazar günü akşamına kadar gezilebileceği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2906
Okunma: 2906












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4021

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)