ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Festival bitti şarkılar Foça sokaklarında devam etti -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 8.8.2012    



Festival bitti şarkılar Foça sokaklarında devam etti

3 Ağustos 2012 Cuma günü başlayan Rock-A festivali 5 Ağustos Pazar günü etkinlikleriyle sona erdi.

İzmir’in Foça İlçesi Yenifoça karayolu üzerindeki Kartderesi mevkii Acar Kamping’de gerçekleşen festival çalışma ve paylaşım atölyeleri, rock gruplarının konserleri, gece gündüz deniz keyfi, bini aşkın çadır, kurulan mutfak ve standlar ile dolu dolu geçti.

Düzenledikleri söyleşi, panel ve aktif üretim faaliyetlerinde rockerler, havyan ölümlerine karşı durarak, etsiz yemekleri savundular. Nükleeri, termik santralleri reddettiler.“Sistem Seninle Besleniyor Fişi Çek” uyarısı yaptılar. “Benim Enerjim Bana Yeter” sloganları attılar.

2007 yılından beri ücretli diğer festivallere alternatif olarak yapılan Rock-A Festivallerinin altıncısı “Dayanışmanın Festivali” anlayışına uygun olarak her aşamasında gönüllülerin görev aldığı bir etkinlik olarak sona erdi.

İkinci gün (4 Ağustos Cumartesi) 5000’i aşan katılımcı sayısının son gün etkinliklerinde azaldığı ve Pazar akşamından itibaren geri dönüşlerin başladığı görüldü.

5 Ağustos 2012 Pazar günü Rock-A sahnesinde Badoboombox, Red House, Meriva, Eski Bando, Enzo Ikah, Bandista ve Rainbow Box grupları çaldı..



50’yi aşkın Rock-A gönüllüsünün programları titizlikle yönlendirmesi ve Jandarma ile özel güvenlik tarafından alınan önlemlerle festival sorunsuz tamamlandı

Alandan ayrılan rockerlerin bir bölümü kenti terk ederken, bir bölümü Foça ilçe merkezinde kalmaya devam etti. Demokrasi meydanı ve sokaklarda müzik yapmaya devam eden küçük gruplar ilginç görüntüler oluştururken, çaldıkları şarkılarla Foçalılardan yol harçlıklarını da topladılar.

Şehir içi ile Foça-İzmir otobüs ve minibüsçülerinin durgun geçen Ramazan ayında bereketli üç gün geçirdikleri , takı, hatıra eşya, içecek ve ihtiyaç maddeleri satışlarından da esnafın memnun olduğu öğrenildi.

Kente uzaklığına rağmen Acar kamping alanının her bakımdan çok uygun olması ve festival ihtiyaçlarına cevap vermesinden, devam eden sıcaklara inat bölgenin geceleri serin olmasından dolayı memnun olduklarını belirten organizasyon gönüllüleri önümüzdeki yıl aynı yerde 7.nci Rock-A’da buluşmak istediklerini söylediler.



Seyfi GÜL







Okunma: 1673
Okunma: 1673












Uluay   
ZEYNEP'ce   




6001

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)