ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Özgür Kıyat, yaz konserleri turnesi kapsamında Foça'da... -

   .::


  Yayın Tarihi: 26.7.2012    



Özgür Kıyat, yaz konserleri turnesi kapsamında Foça'da...

Ocak ayında çıkarttığı "Brass Bu İşleri" albümü ile büyük beğeni toplayan, baritondan tenora uzanan ses Foça rengiyle dikkatleri çeken başarılı müzisyen Özgür Kıyat'ın; Makedonya kökenli, etnik-balkan müzik grubu Aguşev Orkestrası eşliğinde sahne alacağı Yaz Konseri, Foça Belediyesi’nin ev sahipliğinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

27 Temmuz 2012 Cuma akşamı Festival Alanı'nda (İtfaiye Önü) gerçekleştirilecek olan konser, saat 21.30'da başlayacak.

Kendisini "sanatçı" değil "sevdalı" olarak adlandıran Özgür Kıyat; etnik, evrensel ve popüler tınıları kaynaştırdığı şarkılarını, Aguşev Orkestrası eşliğinde 10 tatil beldesinde gerçekleşecek Özgür Kıyat ile LTB Yaz Konserleri'nde müzikseverlerle buluşturacak.

Ruhi Su dinleyerek büyüdüğünü belirten sanatçı, Su'nun "Türküleri geliştirmek ve genişletmek lazım" sözünden yola çıkarak, sadece yerel enstrümanları kullanarak halk şarkılarını geniş kitlere yaymanın mümkün olmadığını düşünüp Halk şarkılarının orijinal yapılarını bozmadan, onları evrensel enstrüman ve müzikle birleştirerek evrenselleştiriyor.

24 Temmuz Salı akşamı Akçay'da başlayan Özgür Kıyat ile LTB Yaz Konserleri Turnesi; 25 Temmuz Çarşamba akşamı Ayvalık'ta, 26 Temmuz Perşembe akşamı Dikili'de, 27 Temmuz Cuma akşamı Foça'da, 28 Temmuz Cumartesi akşamı Alaçatı'da, 30 Temmuz Pazartesi akşamı Kuşadası'nda, 31 Temmuz Salı akşamı Didim'de, 1 Ağustos Çarşamba akşamı Turgutreis'te, 2 Ağustos Perşembe akşamı Bodrum ve 3 Ağustos Cuma akşamı Datça Amfi Tiyatro'da gerçekleşecek konserin ardından sona erecek. Tamamı ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşacak olan konserlerin başlama saati ise 21:30.






Okunma: 1823
Okunma: 1823












Uluay   
ZEYNEP'ce   




5664

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)