ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Sunay Akçaoğlu’dan camdan tablolar -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 18.7.2012    



Sunay Akçaoğlu’dan camdan tablolar

Sunay Akçaoğlu’nun arkadaşları Şükriye Işıkal ve Yasemin Ünal ile birlikte Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde açtığı "Camların Renkli Dünyası" Cam Mozaik sergisi büyük ilgi görüyor.

16 Temmuz Pazartesi günü açılışı yapılan sergide 25 eser yer alıyor. Birbirinden güzel tabloların yanısıra, masalar, sehpalar, vazolar, abajurlar, servis arabaları, duvar süsleri ve aynalardan oluşan sergiyi gezenler bunların küçük parçalar halinde tek tek kesilmiş camlardan oluştuğunu öğrenince hayretlerini gizleyemiyor.

Sergideki 16 eserin kendisine ait olduğunu belirten Karşıyakalı İnşaat Mühendisi Sunay Akçaoğlu emekli olduktan sonra bu sanata yöneldiğini söyledi.



Sunay Akçaoğlu; “Beş yıl önce emekli olurken kafama cami ve kiliselerde bulunan harika vitrayları yapmayı koydum. Binalar dikmekle geçen uzun bir meslek yaşamının ardından bu güzelliklerle uğraşmak istedim. Camcıları, vitraycıları dolaştım. Bana ders verin dedim. Uğraşmak istemediler. Tesadüf, cam mozaik konusunda ders veren bir atölye keşfettim. Haftada bir günümü mesaiye gider gibi 09.00-17.30 saatleri arasında orada öğrenerek ve çalışarak geçirdim. Çok bilinen, beğenilen tabloları bu kez camdan yapmaya başladım. Sonra cam mozaik işlerinin resim gibi tablolarla sınırlı olmadığını keşfettim. Masalar, sehpalar üzerine işlemeye, yuvarlak abajurlar üretmeye, aklıma gelenleri yapmaya başladım. Biraz maliyetli ama çok zevkli bir iş. İthal camları kullanacağım yere göre elmasla kesiyorum. Rodaj’lıyorum. Yerleştirip, yapıştırıyorum. Ortaya bu güzellikler çıkıyor.” dedi.

Anne ördeğin peşinden giden yavrularla göründüğü “Mutluluk Tablosu”nun, Gaziantep’teki Zeugma Antik Kentinin “Çingene” mozaiği “Gaia”’nın, “Tavus Kuşu” ve “Deniz Feneri” tablolarının camdan kopyalarının da yer aldığı sergi 21 Temmuz 2012 tarihine kadar gezilebilecek. 10.00-19.00 saatleri arasında açık olan sergide satışta yapılıyor.

Seyfi GÜL







Okunma: 2690
Okunma: 2690












Uluay   
ZEYNEP'ce   




5717

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)