ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da şarap zamanın içinden akacak -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 18.7.2012    



Foça’da şarap zamanın içinden akacak

Etkinlik ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Foça Belediyesi’nin, yerel şarap üreticilerinin katkısıyla düzenlediği “Zamanın İçinden Akan Şarap” etkinliği 20 Temmuz 2012 Cuma günü Foça’da gerçekleştirilecek.

Michaela Benn ve Christian Gilles-Sabot; Beşkapılar Kalesi’nde saat 21.30’da başlayacak bir konser verecek. İkili; Türkçe, Almanca, Fransızca ve İtalyanca şarkılarla “Şarabın Foça’dan çıkarak, Akdeniz havzası ve Batı’ya yolculuğunu anlatacak. Şarabın bir kültür oluşturduğu ve bu kültürün köklerinin Anadolu olduğu vurgulanacak.

Konser sırasında ve sonrasında Foça’nın Kırmızı Foça Karası şarabı ile Almanya’nın Braubrach bölgesinden getirilen Beyaz Riesling şarabı konuklara ikram edilerek tadım yapılacak. Küçük ölçekli tadımı yapılacak Riesling şarabı 2011 yılında Almanya’nın (winzer of year) en iyi şarapçısı seçilen üreticinin ürünü.

Almanya’nın Braubrach eyaletinin bayrağının ay yıldızlı olduğu, bölgenin Foça’nın Siren Kayalıkları’nın öyküsüne benzer mitolojik öykülerle de anıldığı, bunların yanı sıra şarap üretiminin de ortak noktalardan birini oluşturduğu, bu nedenlerle iki kentin insanlarını birbirlerine yaklaştırdığı belirtildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 1832
Okunma: 1832












Uluay   
ZEYNEP'ce   




5420

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)