ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Femin&Art Foça 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali başladı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 14.7.2012    



Femin&Art Foça 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali başladı

Uluslararası Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Foça Şubesi ve Foça Belediyesi işbirliğinde düzenlenen; ''1.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'' başladı.. 13-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival programı zengin ve değişik etkinlikleriyle dikkat çekiyor.

Açılış programı kapsamında festival komitesi üyeleri ve sanatçılar 13 Temmuz 2012 Cuma günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Demokrasi Meydanı etrafındaki kafelerde çay ikram edilen katılımcılara Foça’yı tanıtan ve dernek çalışmalarını içeren bir sunum yapıldı.

Festival programında yer alan etkinliklerden bazıları şöyle; Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde Uluslar arasıkarma Resim Sergisi, dans topluluklarının gösterileri, Müzik dinletileri, Fotoğraf topluluklarıyla Foça ve çevresinde fotoğraf çekme gezisi, Turyol’un Kaptan Enabir Can gemisiyle Foça – Karaburun deniz yolculuğu sırasında şiir okuma, kitap tanıtımı, olta ile balık yakalama yarışmaları, Konak Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Gezisi, Demokrasi Meydanı, Pazaryeri ve sosyal tesislerde resim workshop’ları, Foça’da “duvarları hep birlikte boyayalım” çalışması,

Femin&Art Derneği Foça Şubesi Başkanı Leyla Buhara; ''1. Kültür ve Sanat Festivali’ni gerçekleştirerek; uluslararası bakış açısı ve sosyal sorumluluk anlayışı içinde Foça'yı: düşüncede, bakışta, yürekte, kalemde, fırçada, ses de, renk ve çizgide daha da güzelleştirmek için yola çıktık. Çalışmalarımıza destek veren tüm kurumlara, esnafımıza ve şahıslara teşekkür ederiz. Tüm sanatseverleri, halkımızı ve Foça’mıza gelen tüm konukları festivalimize katılmaya davet ediyoruz İlkini düzenlediğimiz festivali geleneksel olarak her yıl tekrarlayacağız. Dünyada Barış’ı kadınların sağlayacağına inanıyoruz.'' dedi.
Bugün saat 19.00’da açılışı yapılacak karma sergide 30 sanatçının yağlıboya, akrilik, suluboya teknikleriyle yapılmış 60 tablosu sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Sergi de yer alan tabloların konuları serbest olarak seçildi, ancak festival programı sırasında gerçekleştirilecek workshop’larda her sanatçı “Foça” konulu bir tablo yapacak.

Femin&Art Derneği Genel Başkanı Şükran Üst festivale katılanlar arasında Kazakistan, Azerbaycan ve İran’dan sanatçıların da bulunduğunu söyledi.

Şükran Üst; “Trabzon merkezli derneğimizin yurtiçinde 9, yurtdışında 8 şubesi var. Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna ve Sibirya’da şubelerimiz var. İsviçre, İtalya, İspanya gibi birçok ülkeden de şube açma talepleri var. Bürokratik işlemler ve üyelik gereklerini yetiştirmekte güçlük çekiyoruz. Sadece kadınların içinde olduğu bir sanat derneği bütün dünyanın ilgisini çekiyor. Amacımız daha güzel bir dünya yaratmak. Anneler ilk öğretmenleridir çocukların. Daha güzel bir dünyayı kurmak için kadınların daha da aydınlanması, ayakları üzerinde durabilmesi, özgüvenli olmaları için çalışıyoruz. Foça dünya güzeli bir yer. Bu yıl buradan dünyaya seslenmenin gururunu yaşıyoruz.”dedi.

Festival kapsamında ki etkinlikler de Foça Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu'da görev alanlarıyla ilgili destek veriyor.

Seyfi GÜL







Okunma: 1887
Okunma: 1887












Uluay   
ZEYNEP'ce   




5862

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)