ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Griffon”da tarihle sanatı birleştirdiler -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 12.7.2012    



“Griffon”da tarihle sanatı birleştirdiler

Nilüfer Ünlütürk ve Zeynep Atik Miniscalco Foça’nın tarihi öğelerini resim, seramik ve metal işleme sanatlarında işlediler. Eserlerini 7 Temmuz 2012 tarihleri arasında açtıkları sergide sanatseverlerin beğenisine sundular.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde açılan sergideki seramikler Nilüfer Ünlütürk’e, akrilik tablolar ve metal işleme eserler Zeynep Atik Miniscalco’ya ait.

Zeynep Atik Miniscalco; soyut akrilik resim ve atıkları kullanarak ürettiği metal çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Resimleriyle Hindistan ve Fransa ile yurtiçi yarışmalarda çeşitli ödüller kazanan sanatçının 22.nci sergisi. Miniscalco; “Bu sergide değişik sanat dallarından eserlerimizi sergiliyoruz, ama ortak noktamız Foça. Nilüfer Ünlütürk ile ortak konumuz Foça’nın tarihi ve güncel sembolleri.” dedi.

Seramik sanatçısı Nilüfer Ünlütürk 16.ncı sergisinde Foça’nın 5000’yıla dayanan tarihindeki simgelere ağırlık verdiğini söyledi. Ünlütürk; adının Fok’lardan gelmesine rağmen Foça’nın asıl simgesinin hem yapıldığı Foça “Tüf” Taşı’ndan, hem de döneminde basılan sikkelerde daha fazla bulunmasından dolayı “Griffon”lar olduğunu belirtti.


Nilüfer Ünlütürk; “Griffon’lar kartal başlı, yılan gövdeli yaratıklar. 2005 yılında Athena Tapınağı ve civarında bulunan heykelcikler ve dönem paralarının üzerinde yoğunlukla yer aldığı görüldü. Büyük bir olasılıkla tapınağa bekçilik yaptığına inanılıyor. Ben de bu tarihi öğeyi, Foça’nın kedileri, atları, balıkları, horozu gibi bilinen diğer simgelerle birlikte seramiklerime yansıttım. Amacım tarihsel ve güncel sembolleri ve ifade ettiklerini sanatın okşayıcılığında gündemde tutmak.” dedi.

Foça ve Deniz konulu akrilik soyut resimler, tarihi simgelerden başlık yapılmış metal işleme koltuk, sehpa, sandalye ve at heykelcikleri, seramikten griffon’lar, siren’ler, at başı görünümlü savaş başlıkları ”protom’lar”, deniz dalgaları ve balıklar gibi eserlerin yer aldığı serginin 14 Temmuz 2012 tarihine kadar açık kalacağı, 12.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebileceği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 1960
Okunma: 1960












Uluay   
ZEYNEP'ce   




6133

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)