ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tarık Dursun K.’nın doğum günü, Foça’da bir kez daha kutlandı… -

   .::


  Yayın Tarihi: 27.6.2012    



Tarık Dursun K.’nın doğum günü, Foça’da bir kez daha kutlandı…

26 Mayıs 2012 tarihinde Karşıyaka’daki evinde yoğun bir katılımla kutlanan, daha sonraki günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ziyaretiyle tekrarlanan Türk Edebiyatı’nın duayen ismi Yazar – Şair – Sinemacı - Radyo Programcısı - Yayıncı Tarık Dursun K.’nın doğum günü, Foça’ya gelmesiyle bir kez daha kutlandı.

Doğum günü kutlaması; 26 Haziran 2012 Salı günü Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kültür Merkezi girişinde ünlü yazara nazar boncuğu takıldı. Foça Belediyesi tarafından düzenlenen kutlamaya; Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Yazar - Şairler Hidayet Karakuş, Feyzi Örnek, Ahmet Önel, Hasan Öztoprak, Yazar – Karikatürist Cihan Demirci, Foça Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Yazar - Şair Hüseyin Yurttaş, Foça Belediyesi Mavi Anka Halk Tiyatrosu Yönetmeni Tuncay Arslan, Belediye Meclis üyeleri, İzmir’den gelen bazı okurları, sanatçı dostları ve Foçalılar katıldı.



Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; Tarık Dursun K.’nın Foça için çok büyük anlam taşıdığını ve yaşadığı sokağa meclis kararıyla yakında adının verileceğini ifade ederek; ‘‘Foça için her şeyini adamış bir büyüğümüz, çok değerli bir sanatçımızla genç bir Belediye Başkanı olarak birlikte olmak benim için çok önemli. Kendisi Foça’da, bundan sonraki yaşamlarında pek çok kişiye örnek olabilecek bir yaşam sergiliyor. Kendisine nice nice yıllar, değerli dostlarıyla birlikte uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.” dedi.

Tarık Dursun K. da “Ben konuşmam, konuşamam, çünkü ben Yazar’ım.” sözleriyle başladığı teşekkür konuşmasında; “Dünya o kadar hızlı bir ilerleme peşinde ki, biz ona yetişemiyoruz. Daha doğrusu ben yetişemediğimi açıkça ifade edeyim. Peki yetişmeli mi? Değmez. Bu dünya yaşadığımız sürece güzel. Eğer terk edip gidiyorsak arkamızdan ağlayanlar veya bizi anacakların kederi, en fazla bir yıl sürüyor. Ondan sonra yeri gelirse arıyoruz ve anıyoruz. Ben 40 yaşında 50 yaşında yazarken ne hissediyorsam hala aynı duygularla yazıyorum. Pek çok şey tartışılabilir yararlımı, yararsız mı diye. Ama tartışmanın kendiside zaman kaybı bence. Ben pek çok şeye havlu attım. Hiçbir şeye bulaşmak istemiyorum. Ama ajanslara bakıyoruz, siyasetçilerin konuşmalarına bakıyoruz, dünyaya bakıyoruz. Bulaşıyoruz. İnşallah kör bakışlarla bakmayız.” dedi.

Konuşmasının ardından; “İsterseniz dağılalım.” diyerek katılımcıları güldüren Tarık Dursun K.’ya ithafen yazılan: “Öpüldünüz Çocuklar” kitabında yazıları bulunan bazı yazarlar yazılarını okudu, anılarını anlattı.

Karikatürist Cihan Demirci, uzun yıllar önce Tarık Dursun K.’nın Cağaloğlu’nda kapısı her zaman açık odasından içeri girişini, yazılarını ve karikatürlerini kendisine gösterişini, kitaplaştırmalarını, bu kitapları kendi elleriyle tek tek yayıncı ve dağıtımcılara götürerek; “Bu gençlerin ellerinden tutun, geleceğimiz onlar.” diyerek edebiyat ve çizim dünyasında tutunmalarına verdiği katkıyı anlattı. “Tarık Abi, Foça’ya geldikten sonra, onu ziyaretle başlayan gelişlerim, en az dört ayı burada geçirmemle sürüyor. İlerde tamamen yerleşmemle sona erecek gibi görünüyor. Pek çok kişi içinde geçerli bu. Biz Foça’yı onunla sevdik.” dedi.

Kendisi için yapılan tek mumlu 82. yaş günü pastasını iki kez üfleyerek söndüren ünlü yazarın esprileri güne damgayı vurdu. Karşıyaka’da adını taşıyan sokak için “İhtiyaçtan satılık.” diyen Tarık Dursun K.’ya dostları çeşitli armağanlar verdi.

Doğum Günü için yardımcısı Hamide Bahriyeli’nin girişimiyle hazırlanan ve siyaset, edebiyat, sinema, basın ve iş dünyasından tanınmış isimlerin yazı ve anılarının bulunduğu, “Öpüldünüz Çocuklar” kitabının basımının Foça Belediyesi’nce gerçekleştirileceği ve “Deniz Öyküleri Yarışması”nın da önümüzdeki yıllarda yazarın adıyla tekrarlanacağı da, kutlama programında konuşulan konular arasında yer aldı.








Okunma: 1701
Okunma: 1701












Uluay   
ZEYNEP'ce   




6133

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)