ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ayşe Hoca’nın öğrencilerinden Foça kokulu resimler -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 22.6.2012    



Ayşe Hoca’nın öğrencilerinden Foça kokulu resimler

Foça Belediyesi’nin sosyal faaliyetleri kapsamında açılan resim kursunda Eylül 2011-Haziran 2012 döneminde yapılan resimler açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

21 Haziran 2012 Perşembe günü saat 19.00’da yapılan açılış törenine Foça Kaymakamı Adem Arslan ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da katıldı. Demirağ; Belediyecilik anlayışlarının sadece bildik imar işleriyle sınırlı olmadığını, sosyal etkinliklere ve sanat faaliyetlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Demirağ; Bugün bu anlayışımızın bir ürünü olarak Ayşe hocamızın ve öğrencilerinin yarattığı güzellikleri gözler önüne seriyoruz. Her birini ayrı ayrı kutluyorum.” dedi.



Resim kursu öğretmeni – ressam Ayşe İnceoğlu daha önce Halk Eğitim Merkezi, üç buçuk yıldır da Foça Belediyesi bünyesinde resim eğitimi vermeye devam ettiğini, Foça’da sanata ayrı bir önem verildiğini, bunun da resim sevdalılarını ateşlediğini söyledi. Kendisinin klasik resim eğitimi verdiğini ancak belli bir aşamaya gelen öğrencilerinin artık kendi tarzlarını aradıkları denemelere giriştiklerini söyledi.

İnceoğlu; “Bu eğitim yılında çeşitli mazeretleri nedeniyle ayrılanların dışında 30 öğrenciyle dönemi tamamladık. Ürettiğimiz 300 tabloyla bugünkü sergimizi açtık. Bütün teknikleri veriyoruz. Ama çoğunluk yağlı boya çalışmayı tercih ediyor. Az da olsa suluboya, guaş çalışma var, Seramik üzerine ıspatula ile teknik denemeler var. Başkanımız bize büyük imkan sağladı. Foça’nın en güzel yerinde çalışma yeri tahsis edildi. Her türlü ihtiyacımız anında karşılanıyor. Her şey dört dörtlük. Öğrencilerime de bana da sağlanan bu imkanlardan sonra oturup işimizi iyi yapmak, iyi resim yapmak düştü. Foça kokulu resimler yaptık. Foça Belediyesi’ne de Foça halkına da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Büyükdeniz sahilindeki Foça Belediyesi Sosyal Tesisi’nde açılan sergi 21-28 Haziran 2012 tarihleri arasında açık kalacak ve 12.00 – 24.00 saatleri arasında gezilebilecek.



Seyfi GÜL







Okunma: 2131
Okunma: 2131












Uluay   
ZEYNEP'ce   




5447

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)