ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kitap Şenliği’nde kitaplar bedava -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 2.6.2012    



Kitap Şenliği’nde kitaplar bedava

Foça Kitap Kulübü ve Foça Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ikinci Kitap Şenliği 2 Haziran 2012 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenliğin ikincisinde 1300 kitap ücretsiz olarak okurlara dağıtıldı.

Demokrasi Meydanı’nda saat 11.00’da yapılan açılış töreninde Foça Kitap Kulübü Kurucu Başkanı Ayla Karatekin konuşmasına; “Biz Ege’nin eşsiz koyları ve adalarına sahip, tarihi M.Ö 8.yüzyıla dayanan birçok medeniyetin kurulmasına öncülük etmiş Foça’nın bir avuç okur yazarıyız” sözleriyle başladı.

3 yıl önce dost toplantılarında konuştukları bir konuyu hayata geçirdiklerini ve bugün 100 üyeyle aktivitelerini çeşitlendirerek ve arttırarak devam ettiklerini belirten Karatekin; ”Foça Halk Kütüphanesi’nde düzenli toplantılar yapan, sosyal sorumluluk projelerine katılan, kitap şenlikleri düzenleyen bir konuma geldik. Amacımız kitap okumayı sevdirme, yeni çıkan kitapları ve yazarları tanıtma, maddi problemler nedeniyle kitap okuyamayan veya bunu iddia edenleri kitaplarla buluşturmayı sağlamak. Yazarları davet ederek onları bu kitle ile buluşturmak. Kitaplarla ilgili hedeflerimiz bizi doğayla ilgili çalışmalarla da buluşturdu. Üyelerimizle bir zeytin fidanlığı oluşturduk. Yardıma ihtiyacı olan okul ve bölgelere ulaştık. Muş’a, Varto’ya, Çorum’a Osmancık’a kitapla, oyuncakla, kırtasiyeyle el verdik. Yaşadığımız çevreyi, birbirimizi ve de kitap okumayı çok seviyoruz. Okuduğumuz kitabın başkalarına ulaşmasını, kitapların herkesçe okunmasını çok seviyoruz.” dedi.



Ayla Karatekin kulübe üye olsun olmasın herkesin kitap paylaşımına açık olduklarını, Foça Halk Kütüphanesi’nde üç haftada bir yaptıkları toplantılara tüm kitapseverleri beklediklerini, bağış yapacakların da yine aynı kütüphaneye kitaplarını teslim edebileceklerini söyledi.

Açılışa katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; Foça’nın ayrıcalıklı bir yer olduğunu eğitim ve kitap konularında çok duyarlı olduğunu söyledi Demirağ; Foça’nın duyarlı ve özenli olduğu bu konuları geleceğimize taşıyan bu çalışmaları gönülden destekliyor ve Kitap Kulübü üyelerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Demokrasi Meydanı’nda açılan standlarda yer alan 1300 kitap okurlara ücretsiz dağıtılırken şenliğe katılanlara ayrıca ikramlarda bulunuldu.



Seyfi GÜL







Okunma: 2046
Okunma: 2046












Uluay   
ZEYNEP'ce   




6001

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)