ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tarık Dursun K’ya doğum günü sürprizi "Kitap" -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 29.5.2012    



Tarık Dursun K’ya doğum günü sürprizi "Kitap"

Türk Edebiyatının duayenlerinden gazeteci – sinemacı - yazar Tarık Dursun K., 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü 81. yaşına okurları, yakınları ve dostlarıyla birlikte girdi.

Büyük ustaya sürpriz hediye uzun yıllardır yanında çalışan yardımcısı Hamide Bahriyeli’den geldi.

Tarık Dursun K’nın Karşıyaka’daki evinde yapılan kutlamaya Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şebnem Güncü, sinema sanatçısı Kemal İnci, yazar Saadet Erciyas, oğlu Zafer Kakınç, Hasangiller kitabında yaşamı anlatılan ailenin fertleri, Foçalı bazı yazar ve gazeteciler de katıldı.



MUMLARI SÖNDÜRMEK YERİNE FİTİLLERİNİ KESTİ

Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlatılan, üzerinde fotoğrafı bulunan yaş günü pastasının mumlarını üflemek yerine küçük bir makasla fitilini keserek söndüren Tarık Dursun K’ya ilk dilimi de yardımcısı yedirdi. Dostlarını bir arada görmenin kendisini kitap yazmak kadar mutlu ettiğini söyleyen yazar gözyaşlarına hakim olamadı.

NUTUK’U 26 BÖLÜMLÜK DİZİ SENARYOSU HALİNE GETİRİYOR

İki ayrı eser üzerinde çalıştığını; bunlardan birinin Atatürk’ün Nutuk (Söylev)’unu 26 bölümlük dizi senaryosu haline getirmek, diğerinin eski kitaplarındaki öykülerinin devamlarını içeren ”Hikayeler” kitabı olduğunu belirten Tarık Dursun K, “Siz İzmir’in yazarısınız. Böyle güzel bir günde İzmir için ne söylemek istersiniz” sorusuna, derin bir iç çekerek hakkında yazılan bir kitap adı ile cevap verdi. “Ah İzmir, Ah”



ÖPÜLDÜNÜZ ÇOCUKLAR

Günün sürprizi hediye faslında yaşandı ve yıllardır ev işlerinde, tedavisinde, kitap çalışmalarında yardımcısı olan ve "elim ayağım" diye nitelendirdiği Hamide Bahriyeli’den geldi. Bahriyeli yıllardır Tarık Dursun K.nın yanında olmanın kendisinde de bir kitap hazırlama isteği doğurduğunu, bu doğum gününü fırsat bilerek konuyu yazar Saadet Erciyas’a açtığını ve onun yardımıyla, yazarın okuduğunda “Öpüldünüz Çocuklar” diyebileceği bir kitap hazırlığına giriştiğini söyledi.

BENİM DE BİR KİTABIM VAR

Bahriyeli “Onu tanıyan seven herkesi tek tek ziyaret ettim. Hakkında kitaba konulacak bir yazı, anekdot yada anı istedim. Çok olumlu karşılandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı gibi kent yöneticileri, karikatürist Semih Poroy, Cihan Demirci yazarlar Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, Şadan Gökovalı, Hanri Benazus kitaba destek verenler arasında aklıma ilk gelenler. Ayrıca doktorundan, ilacını aldığımız eczacısına, alışveriş yaptığımız marketçiden sürekli oturduğumuz kafenin çalışanlarına, kitaplarından oyun sahneye koyan yönetmenden genç tiyatroculara kadar onu tanıyan her kesimden, her yaştan ve kültürden kişiyi tek tek dolaşarak yazılarını topladım. Saadet Erciyas hanım da bunları kitaplaştırmamda büyük katkı sağladı. Sonuçta bir yazar yanında yaşayan benim de artık bir kitabım oldu. Bu kitabın onu mutlu edeceğini ve hakkında yazan herkes için “Öpüldünüz Çocuklar” diyeceğini biliyordum. Bu yüzden kitaba ad olarak onun çok kullandığı bu sözleri verdim.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2611
Okunma: 2611












Uluay   
ZEYNEP'ce   




5810

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)