ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Belediyesi TSM Korosu’ndan Bahar Konseri -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 25.5.2012    



Foça Belediyesi TSM Korosu’ndan Bahar Konseri

Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü geleneksel “Bahar Konseri” ile müzikseverlerin huzuruna çıktı.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da başlaması gereken konser aşırı ilgi nedeniyle gecikmeli başladı. 300 kişilik salonun balkon kısmı ile birlikte tamamı doldu. Merdiven araları ve geçiş yerlerine konulan sandalyelere rağmen yer yokluğundan bazı müzikseverler konseri ayakta izlediler.

Foça Kaymakamı Adem Arslan, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız’ın da izlediği konser Hicaz Faslı ile başladı. Bu bölümde TSM formunda seslendirilen Zülfü Livaneli’nin “Yiğidim Aslanım” şarkısı büyük alkış aldı.



13 saz sanatçısının eşlik ettiği 54 kişilik koroyu Şef Ergin Kayran yönetti. İkinci bölümde yer alan solo eserlerden özellikle Sebahattin Çınar’ın şarkıları taş plak tadında dinlendi. Son bölümde sahneye gelen dört buçuk yaşındaki Rabia Sayar’da söylediği Ayrılık türküsüyle gecenin yıldızlarından oldu.

40 eserin seslendirildiği, yaklaşık üç saat süren ve ayakta alkışlarla biten konserin sonunda Foça Belediye Başkanı, Emniyet ve Milli Eğitim Müdürleri tarafından Şef Ergin Kayran ve koristlere teşekkür çiçekleri takdim edildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 1865
Okunma: 1865












Uluay   
ZEYNEP'ce   




5716

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)