ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Gazimagusa duvarlarına Foça’nın resmini yaptı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 3.5.2012    



Gazimagusa duvarlarına Foça’nın resmini yaptı

Merkezi Trabzon’da bulunan Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği mensubu ressamlar 22-27 Nisan 2012 tarihleri arasında KKTC’nin Gazimagusa kentinde sergi açtılar. Yoğun ilgi üzerine sergi 1 Mayıs'a kadar uzatıldı. Türkiye’nin 10 ilinden 50 kadın ressamın tablolarının yer aldığı etkinliğe derneğin Foça Şubesi Başkanı eğitimci-ressam Leyla Buhara da katıldı. Buhara, kentin duvarlarını resimlerle süsleme etkinliklerinde Gazimagusa Namık Kemal Lisesi’nin 2 metre yüksekliğindeki bahçe duvarlarına Foça’nın resimlerini çizdi.

Kuzey Kıbrıs'taki sergi; dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçı kadınları bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak, sanat ve kadını konu alan her alanda fikir alışverişinde bulunmak, sanat yolu ile dünya barışına katkıda bulunmak amaçlarıyla gerçekleştirildi. Sanatçıların değişik tekniklerle ürettikleri eserler Gazimagusa Suriçi'nde bulunan Buğday Camii'nde beğeniye sunuldu. Gazimagusa Belediyesi ve Magusa Gençlik Merkezi(MAGEM)’nin katkılarıyla açılan serginin açılış konuşmalarını Gazimagusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ve Femin&Art Derneği Genel Başkanı Şükran Üst yaptı. Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Foça Şubesi Başkanı Leyla Buhara Foça ve İzmir adına bu etkinliğe katıldığını, yavru vatanda çok güzel ve duygulu anlar yaşadıklarını anlattı. Buhara; ”Bu vesile ile ömrü boyunca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için çalışan, değerli insan Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş'a taziye ziyareti gerçekleştirme fırsatı bulduk.Üzüntülerimizi ifade ettik Rauf Denktaş'ın sanatçı kişiliği ve sanatçıya olan bakış açısına dair görüşlerini dinleme imkanı bulduk. Rauf Denktaş müzesinin açılacağını ve burada tüm eserlerini görme imkanı bulacağımızı en yetkili ağızdan öğrenmiş olduk.” dedi.

Kuzey Kıbrıs'ın tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı da bulduklarını belirten Leyla Buhara;.bu tür etkinlikler düzenlemeye ve amaçları doğrultusunda başkalarınca düzenlenen etkinliklere katılmaya devam edeceklerini,.13-20 Temmuz-2012 tarihleri arasında “DÜNYA KADINININ TUVALİNDE FOÇA” temalı olarak Foça Femin&Art Kadın Sanatçılar Festivali’ni gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL







Okunma: 1759
Okunma: 1759












Uluay   
ZEYNEP'ce   




5811

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)