ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça farklı lider / Yeni Bornovaspor – Foça Belediyespor 0 -2 -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 9.12.2012    


Foça farklı lider / Yeni Bornovaspor – Foça Belediyespor 0 -2



8 Aralık 2012 Cumartesi, saat 13.00
Bornova Belediye Stadı

HAKEMLER :
Alper Ulusoy – Hakan Betaş – Halil İbrahim Atabay

YENİ BORNOVASPOR : Berk – Alper – Ongun – Celilcan – Halil – Emre Arpacı –Mehmet Çevik – Okan (Dk 77 Halit) – Asil Necati – Görkem (Dk 87 Oğuz)– Gurur

FOÇA BELEDİYESPOR : Serkan – İbrahim Tokay – Gökhan – Yusuf Can – Anıl Çağrı – Uğur (Dk 46 Burak) – Armağan- Emre – Egehan – Ender (Dk 61 Batuhan)– Hüseyin (Dk 72 Doğan)

SARI KARTLAR : Dk 28 Görkem – Dk 38 Halil – Dk 87 Ongun (Yeni Bornovaspor) – Dk 39 Uğur (Foça Belediyespor)

GOLLER: Dk 69 Gökhan – Dk 86 Armağan (Foça Belediyespor)

İzmir Süper Amatör Lig A Grubu’nda sezonun ilk yarısının son maçında Yeni Bornovaspor ile Foça Belediyespor Bornova’da karşılaştı. Grubun play off’lara kalma ve şampiyonluk şansı en fazla görülen iki takımı arasındaki maçı; Yeni Bornovaspor’un gayretlerine rağmen iç saha deplasman, ayırt etmeden haftalardır üst üste galibiyetler alan Foça Belediyespor 2- 0 kazandı.


Foça Belediyespor böylece ilk yarıyı; oynadığı 10 maçın dokuzunu galibiyetle, birini beraberlikle toplam 28 puanla, en yakın iki rakibine 10’ar puan fark atarak ve +24 gol averajıyla lider tamamlamış oldu.

Maça Yeni Bornovaspor’lu oyuncuların vuruşuyla başlandı. Bornovalı oyuncuların çok ama etkisiz atakları Foça defansı veya kaleci Serkan’ın ellerinde son buldu.

20.dakikada Gökhan’ın ortasına gerilerden gelen İbrahim Tokay’ın kafa vuruşu yakından dışarı gitti.

İlk yarı iki dakika uzadı.

45 +2’de soldan ortalanan topa Egehan kaleciyle beraber yükseldi. Kaleci topla birlikte kale çizgisinin içine düştü İlk düdüğü gol şeklinde algılayan Foçalılar sevinirken hakem faulü işaret etti. Kaleci Berk’in kendini yere atarak tedavi istemesi ve gol itirazları arasında ilk yarı golsüz berabere sonuçlandı.

İkinci yarı son haftalarda da olduğu gibi sahada değişik bir Foça takımı vardı. Sağlı sollu ataklar, kaleye sık gönderilen şutlar golün habercisi gibiydi.

Dk 52 Oyuna yeni giren ve henüz ısınamayan Burak’ın kaçırdığı bir topla Bornova’nın en etkili oyuncusu Mehmet Çevik buluştu. Kaleci Serkan uçarak tokatladı, defans uzaklaştırdı.

Foça akın akın Bornova kalesine gelmeye, serbest ve köşe vuruşları kazanmaya başladı.
Dk 60 Hüseyin ortaladı. Armağan kafayı vurdu. Dışarı.

Dk 68 Batuhan ortaladı Anıl vurdu. Dışarı.

Dk 69 Gökhan kazanılan serbest vuruşu yapmak için top başı yaptı. Yaklaşık 30 metreden harika bir vuruşla kaleci Berk’i avladı. 0 – 1

Dk 83 Bornova’lı Asil ve Görkem güzel paslarla ceza sahasına girdiler. Ancak son vuruşu yapamadan Foça’lı defans oyuncuları müdahale ettiler.

Dk 85 Egehan aldığı uzun pasla, şık hareketlerle Bornova ceza sahasına girdi. Kaleci Berk son anda ayaklarına yatarak golü önledi.

Dk.86 Armağan önündeki oyuncuyu ekarte etti, döndü. 25 metre mesafeden şahane bir vuruşla topu ikinci kez ağlarla buluşturdu. 0 – 2

Dk 90 Bu kez, uzun süre sonra forma şansı bulan Doğan’dan güzel bir vuruş geldi. Top direkte patladı.

Her şeye rağmen bir gol bulmak isteyen Bornovalı oyuncular kontrataklardan vazgeçmedi.

Dk 90+2 Mehmet Çevik soldan sürdü, ortaladı. Kale önünde bomboş durumdaki Halil çok kötü bir vuruşla topu dışarı gönderdi.

Hakemin bitiş düdüğü ilk yarının da bitiğini ilan ediyordu. Kendi sahalarındaki mağlubiyete rağmen Bornovalı oyuncu, teknik adam ve yöneticilerin tebrikleri, seyircilerin tribünlere ısrarlı çağrıları ile Foçalı oyuncuların sevinçleri dikkat çekiciydi.

Foça Belediyespor antrenörü Engin Kale çok çalıştıklarını ve karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Engin Kale; “Henüz işin yarısındayız. Sezon sonunda takımımızı layık olduğu yere çıkarmak istiyoruz. Ekibimi gönülden kutluyorum. İlk yarı liderliğimiz Foça Belediyespor camiasına armağan olsun” dedi.



Seyfi GÜL









Okunma: 2505
Okunma: 2505











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4070

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)