ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı gençler, Akademi’yi bitirdi… -

   .::


  Yayın Tarihi: 9.10.2012    


Foçalı gençler, Akademi’yi bitirdi…



Foça Belediyespor Basketbol Genç Erkek Basketbol Takımı; Cumhuriyet Spor Salonu’nda oynanan sezonun ilk maçında, İzmir Akademi Basketbol Takımı’nı 79-72’lik skorla mağlup etti.

Yeni oyuncularla takviye edilen Foça Belediyespor, birlikte oynama alışkanlığının henüz tam olarak oluşmaması ve ilk maç heyecanı nedeniyle oyuna tutuk başladı. Foça Belediyespor oyunun ilk bölümlerinde rakibin atletik oyuncuları karşısında kora kor oynasa da hücumda setlerden boş dönmeye başladı. Bu durum ilk periyot boyunca sürdü ve Foça Belediyespor, bu periyotu 23–10 yenik tamamladı.

İkinci periyota biraz daha dengeli başlayan Foça Belediyespor, potasını daha iyi savundu. Rakibini bu periyot boyunca sadece 14 sayıda tutan Foça Belediyespor, yaptığı hücumlarda daha çok sayılar buldu. İkinci periyotu 20–14 önde tamamlayan Foça Belediyespor, ilk yarıyı tamamlarken sayı farkını da 7’ye indirdi.

Maçın ikinci yarısında Foça Belediyespor; daha sakin olarak ve topu daha iyi paylaşarak yaptığı set hücumları ile dikkat çekti. Bunun yanı sıra oyuncular, yakalanan hızlı hücum şanslarını da iyi değerlendirdi.

Üçüncü periyot başladığında salonda Foça fırtınası esmeye başladı. Sert bir savunma yapan Foça Belediyespor, hızlı hücumlardan sayılar buldu. Oyunun gidişatını tersine çeviren Foça Belediyespor, rakibe nefes aldırmadığı bu periyotu 29–11 üstünlükle tamamladı ve maçta 59–48 öne geçti.

Maçın son periyotu tam bir basketbol resitali şeklindeydi. İzmir Akademi’nin farkı kapatma çabalarına aynı dirençle karşı koyan Foça Belediyespor, oyunda ve tribünlerde heyecan fırtınası yaşattı. Bu son periyotta Foça Belediyespor farkı, 20 sayıya yükseltmesine rağmen özellikle son 3 dakikada yaptığı bireysel hatalarla rakibi oyunda tuttu ancak maçın galibi 79-72’lik skorla, Foça Belediyespor Basketbol Genç Erkek Basketbol Takımı oldu.

Foça Belediyespor ve maç hakkında görüşlerini açıklayan Foça Belediyespor Basketbol Antrenörü Yusuf Bakırlı; ‘‘Güçlü rakiplerimizin olduğu bir grupta, final gruplarına çıkabilmek için mücadele ediyoruz. Her maçı ayrı ayrı düşünerek ve her tanımın birbiri ile oynayacağını da göz önünde bulundurarak, grupta ilk üç içinde yer almayı hedefliyoruz. Bir avantajımız da; mevcut takımımızda yıldız takım yaşında çok oyuncunun olması ve seneye oyuncu kaybetmeden gerekli takviyeleri de yaparak, aynı kadroyu koruyacak olmamız. Maçla ilgili olarak; savunmada genellikle iyi oynuyoruz. Rakibin fizik üstünlüğüne karşı sert savunma yaparken, özellikle uzun oyuncularımız gereksiz fauller yapıyor ve bizi zor durumda bırakıyorlar. Hızlı hücumlar en büyük silahımız. Ama geç oyuncularımız; hızlı hücumla, telaşlı oynamayı birbirine karıştırınca maç kırılma anlarında hep geri döndü. Oyunu biraz daha kontrollü tutmamız ve hızlı hücumdan set oyununa geçişte top paylaşımını iyi yapmamız gerekiyor. İyi ve genç oyunculardan kurulu bir ekibe sahibiz. Hatalarımızı ve eksiklerimizi biliyoruz. Her maçtan ders çıkaracak ve bir sonraki maça daha hazır olacağız. Tüm oyuncularımızı bu ilk maçtaki mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum.’’ dedi.

Foça Belediyespor Basketbol Genç Erkek Basketbol Takımı ikinci maçını, 10 Ekim Çarşamba günü İzmir Yükseliş ile oynayacak. Cumhuriyet Spor Salonu’nda oynanacak olan maç, saat 18.30’da başlayacak.








Okunma: 1924
Okunma: 1924











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4021

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)