ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Türkiye’nin en iyileri Foça Briç Festivali’nde kapıştı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 1.10.2012    


Türkiye’nin en iyileri Foça Briç Festivali’nde kapıştı



Foça Belediyespor Briç Kulübü’nün, Foça Belediyesi ve bölgedeki bazı kuruluşların (Kahraman İnşaat ve Turizm, Bülbül Yuvası Butik Otel, Söylemezoğlu Ticaret, Foça Lions Kulüp) katkılarıyla düzenlediği ikinci Foça Karataş Briç Festivali 30 Eylül 2012 Pazar günü yapılan müsabakalar ve ödül töreniyle sona erdi.

Hanedan Tatil Köyü’ndeki salonlarda gerçekleştirilen Festivalde Türkiye’nin önemli briç takımları ve oyuncuları bir araya gelerek karşılaşmalar yaptılar. Yarışmacılar arasında Fehmi Işıklar gibi sendika ve siyaset dünyasının tanınmış bazı isimleri de yer aldı.

260 BRİÇ OYUNCUSU, 34 TAKIM

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Aydın, Denizli, Balıkesir, Kocaeli, Muğla, Isparta, Adana, Çanakkale, Tekirdağ il ve bunlara bağlı ilçelerden gelen 260 briç oyuncusu ve 34 takım 3 gün boyunca (28-29-30 Eylül) zevkli ve çekişmeli oyunlarla birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştılar.

SALVADOR ASSAEL’İ ANDILAR

Letafet restoranda festival yemeği yiyen katılımcılar, 2012’nin Ağustos ayında Fransa’da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi takımından Türkiye’nin en iyi briç oyuncusu olarak tanımladıkları Salvador Assael’i de andılar.

(28 Eylül Cuma günü) ‘‘Açık İkili Hoş geldin’’ turnuvası ile başlayan festival, (Cumartesi günü) “Foça Belediye Başkanlığı Açık İkili” turnuvası ve (Pazar günü) “Salvador Assael” adına düzenlenen “Swiss Patton” takım turnuvası ile devam etti.

Aralarında Türkiye şampiyonalarında final oynamış en az 10 takım bulunduğunu, geçen yıla göre katılımcı sayısının yüzde yüz arttığını belirten Organizasyon Komitesi başkanı Enver Durulmuş, önümüzdeki yıl festivalin daha da ilgi göreceğinin işaretlerini şimdiden aldıklarını söyledi.



ULUSLARARASI OLACAĞIZ

Enver Durulmuş; “Türkiye’nin briç alanında en önemli isimleri Foça’da bir araya geldi. Foça Belediyesi’nin destekleriyle çok iyi bir turnuva gerçekleştirdik. Yarışmanın yanı sıra ilk kez gelenlere Foça’nın tarihi ve doğal güzelliklerini göstermek, yerel lezzetleri tattırmak ve dibek kahvemizi yerinde içirmek fırsatını bulduk. Kaybettiğimiz değerli arkadaşlarımızı andık. Hanedan Tatil Köyünün huzurlu ve ferah ortamında yarışmalarımızı yaptık. Önümüzdeki yıl daha deneyimli bir organizasyon komitesi ve Foça’ya özellikle gelmek isteyen briç ustalarıyla geleneksel sıfatını alacağımız bir festival yapacağız. Bir süre sonra da Uluslararası olma yolunda adımlar atacağız.”dedi.

AVRUPA ÜÇÜNCÜLERİNE ŞİLT

Turnuvalarda dereceye giren takım ve oyunculara toplam 40 adet kupa Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve organizasyon yetkililerince verilirken, Avrupa Bayan Briç şampiyonasında 3.lük dereceleri elde eden Dilek Yavaş, Berrak Erkan ve Aslı Acar’a Foça Belediyesi tarafından birer şilt takdim edildi.

Türkiye Briç Federasyonu resmi programında da yer alan ve önümüzdeki yıl yapılacak üçüncüsüyle geleneksel statüsü kazanacak festivalin katılımcıları, Foça’da tekrar buluşma dilekleriyle ayrıldılar.



Seyfi GÜL









Okunma: 2205
Okunma: 2205











Uluay   
ZEYNEP'ce   




3902

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)