ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yelkenler, Foça rüzgârıyla doldu -

   .::


  Yayın Tarihi: 3.7.2012    


Yelkenler, Foça rüzgârıyla doldu



İki gün süren 15. Foça Regata Yat Yarışları, büyük çekişmeye sahne olurken, izleyenlere de masmavi sularda muhteşem görüntüler izleme keyfi yaşattı.

Foça Yelken İhtisas Kulübü (FYİK) tarafından, Foça Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen yarışlara; Alaçatı, Bademli, Çeşme, Dikili, İzmir ve Urla’dan, IRC, Destek ve Ahşap sınıflarında toplam 26 yelkenli katıldı.

Yelkenliler sınıflarına gore; İncir Adası, Fener Adası , Orak Adası, Hayırsız Ada ve Aslan Burnu rotalarını takip ederek, 13 ve 18 millik iki ayrı parkurda yarıştı.

Kazanan yarışçılara kupaları; 1 Temmuz Denizcilik ve Kabatoj Bayramı’nın 86. Yıldönümü kutlama programı kapsamında düzenlenen törende; Foça Kaymakamı Adem Arslan, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Metin Kaplan, Gençlik ve Spor Foça İlçe Müdürü Erkan Atik, Foça Liman Başkanı Cihan Duman ve FYİK Komodoru Hasan Güller tarafından verildi.



Sonuçlar:

IRC 1: 1. İzmir Yelken Akademisi / 2. Jımmy Key
IRC 2: 1. Good Day Sunshine
IRC 3: 1. Scorpio / 2. Undine
Destek 1: 1. Baluna / 2. Liberta / 3. Avior
Destek 2: 1. Aqualife / 2. My Sea / 3. Papagena
Destek 3: 1. Yalıçapkını / 2. Ece 2 / 3. Şanslı
Ahşap: 1. Rain / 2. Bakış

Destek 1 sınıfında birinciliği sinema – tiyatro - tv dizileri oyuncusu ünlü aktör Mahir Günşiray ve ekibi, Baluna adlı tekneyle kazanırken, aynı yarışta ikinci olan Liberta’da Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Yelken İhtisas Kulübü Komodoru Hasan Güller de yer aldı.

Birincilik kupasını Foça Liman Başkanı Cihan Duman’ın elinden alan Mahir Günşiray teşekkür konuşmasında; “Kupayı beni Foça’ya getiren, sevdiren, harikulade dostlar edinmemi sağlayan rahmetli Hüseyin Taylan’a adıyorum. Çok harika bir rüzgar vardı. Çok güzel bir parkurdu. Çok güzel bir yarış oldu. İki gün boyunca birçok farklı rüzgarla yelken yapma şansımız oldu. Foça yelken yapmak için çok elverişli bir bölge. Aynı anda birçok yelken yarışı yapılabilir. Burası büyük organizasyonların yapıldığı önemli bir yelken merkezi haline gelebilir. Ben Foça’yı çok seviyorum. Burası her zaman geldiğim ve doğasını çok beğendiğim bir yer. Çok yakın dostlarım, arkadaşlarım olduğu için de Foça benim için Türkiye’de gezdiğim en önemli yerlerden bir tanesi.” dedi










Okunma: 1991
Okunma: 1991











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4698

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)