ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Hafta sonu Foça’da yelken şenliği var -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 29.6.2012    


Hafta sonu Foça’da yelken şenliği var



Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İli 2012 faaliyet programında yer alan 15. Foça Regata Yat Yarışları 30 Haziran -1 Temmuz 2012 tarihlerinde Foça’da yapılacak.

Foça Yelken İhtisas Kulübü (FYİK) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek yarışmaya İzmir, Urla, Çeşme, Dikili Bademli ve Alaçatı’dan yelkenli yatlar katılacak.

Yarış; tam boyları 4,5 – 27 metre arasında bulunan, içten veya dıştan takma bir motora sahip, Yat sınıfı özellikleri taşıyan IRC, Destek ve Ahşap sınıflarında yarışmayı kabul eden, yarış ve güvenlik kuralları çerçevesinde yarışmaya uygun donanıma sahip tüm yelkenli teknelere açık.

Aynı sınıftaki tekneler arasında yapılacak müsabakaların startı Foça Küçükdeniz sahilinden verilecek. Kategorilere göre İncir adası, Orak Adası, Hayırsız Ada, Fener Adası ve Aslan Burnu rotası takip edilerek 6 – 13 -18 millik etaplarda kıyasıya mücadele yaşanacak.


Organizasyon Komitesi Başkanı, Foça Yelken İhtisas Kulübü Komodoru Hasan Güller, “Bu yılki yarışmalar Hügo Boss ve Jimmy Key firmaları ile Foça Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek. Katılacak takımların kayıtları 30 Haziran Cumartesi sabahı, ödül töreni 1 Temmuz Pazar günü yarışlar sonrası yapılacak. Yatlar starttan sonra Fener Adası ile Orak Adası açıklarında seyrederken, kıyı kesimlerinden de rahatlıkla görülebilecek.. Deniz ve yelken tutkunlarını bu şöleni izlemeye davet ediyoruz’’ dedi.

Seyfi GÜL









Okunma: 2419
Okunma: 2419











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4069

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)