ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Taekwondo kuşak sınavı heyecanı -

   .::


  Yayın Tarihi: 12.6.2012    


Foça’da Taekwondo kuşak sınavı heyecanı



Foça Belediyespor Kulübü Taekwondo şubesinde; 2.dönem kuşak sınavı, 10 Haziran 2012 Pazar günü, Taekwondo Antrenörü Recep Başkan (Siyah Kuşak 4. Dan) tarafından yapıldı.

Kuşak sınavı hakkında bilgiler aldığımız Taekwondo Antrenörü Recep Başkan; “45 sporcumuzun katıldığı sınav, yoğun bir konsantrasyon, dikkat ve sabırla bitti. Sporcularımız bir üst kuşağa geçerek, kendilerine olan güvenleri biraz daha arttırdılar ve yarışmalar için hazırlık yaptılar. Derslerinde %95 oranında başarılı olan sporcularımızın karneleri de sınav boyunca kontrol edildi. Tüm sporcularımızı ve ailelerini tebrik eder, çocuklarına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Foça Belediyespor Kulübü Taekwondo şubesinde oldukça başarılı geçen kuşak sınavının yanında bizlere sevinç ve gurur yaşatan bir başka gelişme daha yaşandı:



Dünya Taekwondo Federasyonu’nun; 2–6 Haziran tarihleri arasında, Sırbistan Karadağ’ın Belgrat şehrinde düzenlediği: ‘‘Taekwondo Poomse Teknik Hakem Kursu’’na, Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından gönderilen 5 kişilik Teknik Hakem Heyeti’nde Foça Belediyespor Taekwondo Antrenörü Recep Başkan da yer aldı.

16 ülkeden 60 hakemin katıldığı kursun bitiminde, yapılan sınavın kendisi için başarıyla geçtiğini ifade eden Antrenör Recep Başkan; sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, Dünya Taekwondo Federasyonu’nun Hakem Üyesi olacak ve Türkiye Taekwondo Federasyonu için görev yapacak bir konuma gelecek.

Dünya Taekwondosu’nda gelişen yeni teknikler ve Koreli Taekwondo ustalarının sistemini öğrenmek için gerçekleştirilen kursa, Antrenör Recep Başkan (Siyah Kuşak 4. Dan) yanında, Galip Yalçınkaya (İstanbul-Siyah Kuşak 7. Dan), Nurettin Avcı (Adana-Siyah Kuşak 5. Dan), İdris Yavuz (İstanbul-Siyah Kuşak 5.Dan) ve Nesibe Altun (İzmir-Siyah Kuşak 6. Dan)’da katıldılar.








Okunma: 2909
Okunma: 2909











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4798

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)