ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Spor aşkıyla kanseri yendi -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 14.3.2012    


Spor aşkıyla kanseri yendi



Yalçın Bilgiç 46 yaşında. Yıllarca Türkiye liglerinde profesyonel olarak futbol oynadı. Aktif futbolculuk hayatını bıraktıktan sonra gönül verdiği spor hayatına antrenör olarak devam ediyor.

Geçen yıl Bölgesel Amatör Ligde, bu yıl İzmir Süper Amatör lig A Grubunda mücadele eden Foça Belediyespor’un iki yıldır kaleci antrenörlüğünü yapıyor. Onu görenler hiçbir derdi yok sanıyor. Her zaman güler yüzlü, her zaman sevecen bakıyor. Sadece mesleğinde öğrencilerine taviz vermiyor. Yeşil sahalarda karakter değiştiriyor. Onların iyi yetişmesi için onlarla birlikte onlar kadar çok çalışıyor. Kendi tabiriyle “Yarın bir başka takıma gittiğinizde sana bunu öğretmediler mi diyerek üzmesinler” diye, bildiği her şeyi genç sporculara aktarmaya çabalıyor.

Antrenman ve maç saatleri dışında dolaştığı Foça çarşısında esnaf, taraftar, sporsever herkes onunla sohbet ediyor. Ama onun ağır bir kanser rahatsızlığı geçirdiğini kimseler bilmiyor. Çünkü söylemiyor.

Yalçın Hoca, Egeli, aslen Tire’li. Evli, 8 yaşında bir kız çocuk babası..Yüzündeki gülümsemede onların payının büyük olduğunu dillendiriyor.

Tirespor, Torbalıspor, Nazillispor, Bergamaspor, Edremitspor, Uşakspor, Hatayspor, Urfaspor, Gebzespor ve Fethiyespor’da profesyonel futbolcu olarak kaleyi korumuş.

Uşakspor, Bucaspor, Balıkesirspor, Kütahyaspor, Nazillispor, Karşıyaka’da kaleci antrenörlüğü yaptığı dönemlerde Türkiye Kupası’ndan lig şampiyonluklarına, Play Off heyecanlarına kadar pek çok başarıyı bir arada yaşamış. Yöneticilerin ısrarı ve Foça sevgisiyle kendini bir anda Foça Belediyespor’da bulmuş.

Kanser olduğunun tespiti hikayesini şu sözlerle anlatıyor. ”Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ediyorduk. Hocamız Erhan Özalp bazı futbolcularımızı sağlık muayenesi için hastaneye gönderdi. Bir oyuncumuz sakattı gelmedi. Ben de tesadüfen kan verdim ve kan değerlerim düşük çıktı. Foça Devlet Hastanesi bu tespitten sonra beni Ege Üniversitesi’ne sevk etti. Burada yapılan kontrollerde kolon kanseri olduğum tespit edildi. 24 Aralık 2010’da ameliyat oldum. Parça alındı. Bölge temizlendi. 6 ay süreyle 12 seans kemoterapi gördüm. Tedavi oldum iyileştim derken üç ay önce yapılan bir tetkikte de karaciğerimde metasas oluştuğu görüldü. 6 seans tekrar kemoterapi gördüm. 14 Mart 2012 tarihinde pet çekilecek ve orada ne olup olmadığı anlaşılacak. Ancak genel durumum gayet iyi”



Yalçın Bilgiç ameliyat oluşunun ardından bir an önce sahalara dönmek için doktorların gözünün içine bakmış. Bu tür rahatsızlığı olanlar için çok kısa sayılabilecek bir süre sonra, aşkla sevdiği spor hayatına dönmüş. Kemoterapi devam ederken de takımıyla antrenmanlara çıkmaya devam etmiş. “Bugün çok sıcak ya da kar yağdı rahatsızım” mazeretlerine hiç sığınmamış. Üstelik sporcusu kendi takımıyla çalışmasını bitirip giderken, o diğer yaş grubunun antrenmanına devam ediyor. Gençlerden bile iki kat fazla mesai yapıyor, güç harcıyor. Sahaların, sporun onu tedavi edici bir yönü olduğunu söylüyor. Gençlere kaleciliğin inceliklerini anlatırken gençliğini tekrar yaşadığını, hiçbir zaman hasta olduğunu aklına bile getirmediğini anlatıyor. Şu anki durumu içinde “Bir şey çıkacağını zannetmiyorum”dan başka bir şey demiyor.

Zor günlerinde Foça Belediye ve Belediyespor Başkanı Gökhan Demirağ’ın kendisine sahip çıktığını, yardımcı ve destek olduğunu, “Bu durumda başka bir hocayla çalışmak istersiniz” dediğinde, kendisinden kesinlikle vazgeçmeyeceklerini söyleyerek “Biz her şeyimizle yanındayız” demesinin büyük moral verdiğini anlatıyor.

Foça Belediyespor Yönetim Kurulu ve Foçalı sporcu dostu Kemal Biçer’in de bu zor dönemi aşmasında büyük katkıları olduğunu belirten Yalçın Bilgiç hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor.

Yalçın Bilgiç; “Hem spor aşkı için, hem bu güzel insani tavırlar için Foça’yı tercih ettim. Yine ederim. Kanseri de bu aşkla yendiğime inanıyorum. Foça’da olmaktan mutluyum. Gururluyum. İnşallah takımımızı da bir üst lige çıkaracağız. Daha da mutlu olacağız. Hangi hastalık olursa olsun, insanlara spor yapmaya, hayatı sevmeye, işlerini severek yapmaya devam etmelerini söylemek istiyorum” dedi.

Seyfi GÜL









Okunma: 2562
Okunma: 2562











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4473

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)