ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Play Off’u Garantiledi: Foça Belediyespor – Poyracık 2-1 -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 11.3.2012    


Foça Play Off’u Garantiledi: Foça Belediyespor – Poyracık 2-1



11 Mart 2012 Pazar Saat 15.00
Foça 11 Eylül Stadı

FOÇA BELEDİYESPOR : Güney –Metin Akkuş – İsmet (Dk.16 Umut)–Metin Tezel – Ercüment – Özcan (Dk.83 Erol)– Serdar (Dk.65 Batuhan) – Fatih – Doğan – Murat – Hüseyin

POYRACIKSPOR : Murat – Mustafa – Musa – Ufuk – İbrahim – Burak - Sercan – Feyyaz – Ali – Üzeyir (Dk 90 Hasan).– Anıl (Dk.77 Yavuz)

SARI KARTLAR : Dk.40 Fatih - Dk.44 Serdar – Dk.87 Doğan – Dk.90 Hüseyin (Foça Belediyespor)– Dk 44 İbrahim - Dk.45 Feyyaz – Dk.55 Mustafa (Poyracıkspor)-

KIRMIZI KART : Dk.84 Feyyaz (Poyracıkspor)

Foça Belediyespor galip gelirse Play Off’a kalmayı garantileyeceği maç öncesi ısınma sırasında kaptan Rıfat’ın sakatlanmasının şokuyla maça çıktı. Rakibi Poyracık galip gelirse Play Off yolunda büyük ölçüde umutlanacak, ancak yenilirse Yeşilova’nın çok büyük sürprizle son iki maçtan puan çıkaramamasına umut bağlayacaktı.



Poyracıklı oyuncuların vuruşuyla maç başladı. Önceki haftalara göre değişik bir kadroyla sahada yer alan Foça süratli ve ceza sahasına gönderilen uzun toplarla ilk 20 dakikada çok sayıda pozisyon yarattı ise de bunları gole çeviremedi.

25.dk. Murat ortaladı, bomboş durumda Serdar kafayı öyle kötü ve yere vurdu ki kaleci Murat bu mesafeden bu kadar yavaş ve üzerine gelen topu rahatça yakaladı.

41.dk. Poyracıklı Musa boş pozisyondaki arkadaşı Anıl’ın önüne topu yuvarladı. Bu oyuncu çok güzel vurdu. Kaleci Güney çift yumrukla dışarı gönderdi.

43.dk. Hüseyin orta sahadan sürdü. Serdar’aa pas yaptı. Serdar kaleciyle karşı karşıya plaseyle ağları görmek istedi. Ancak top kalecinin kucağına gitti.

2 dakika uzatma oynanan ilk yarı 0 – 0 sona erdi.

İkinci yarıya yine sayı bulmak amacıyla başlayan Foça 54.dk. da hücumdan dönen bir topla defansta 4’e 3 yakalandı. Son vuran Sercan yakalayan kaleci Güney’di.

55 -60 dakikalarda Poyracık’ın gününde oyuncusu Sercan Foça defansına zor anlar yaşatmaya ve kaleyi şutlarla yoklamaya devam etti.

Yeşilova ile Alsancak’ta oynanan Play Out maçında sakatlanan Batuhan maçın 65.dakikasında yaklaşık bir yıl sonra sahaya çıktı ve sağ taraftan ataklarda etkisini göstermeye başladı.

73.dk. Ali’nin pasıyla buluşan Poyracıklı Sercan bu dakikada çabalarının sonucunu aldı ve Mutlu ve kaleci Güney’in kapattığı köşeden topu ağlara ulaştırmayı başardı. 0 – 1

75.dk. Golün hemen sonrası kaleyi direk gören bir noktada aldığı pasla önce defans oyuncusun geçen sonra şahane vuran Hüseyin Foça lehine beraberliği sağladı. 1 -1

76. dk. Batuhan-Metin – Doğan tekrar Metin’le seyir zevki veren bir varyasyondan sonra yapılan ortaya vuran Hüseyin topu dışarı gönderdi.

84.dk. Feyyaz orta sahada yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızıyla oyun dışı kaldı.

89.dk. Sinirlerin şaha kalktığı bu dakikada kazanılan serbest vuruşta gözler kaptan Rıfat’ı aradı. Murat kullandı. Zor topu kaleci çıkardı.

Dk.90 Doğan bomboş pozisyonda kaleciyle karşı karşıya zor olanı yaptı ve topu dışarı gönderdi.

Uzatma dakikaları başladı.

Batuhan ortaladı. İlk golü atan Hüseyin ağları ikinci kez gördü; sahadaki oyuncular da tribünler de 2 -1.



Özellikle ikinci yarı şiddetini arttıran yağmura ve olumsuz tüm koşullara rağmen maçı kazanan Foça Belediyespor geçen yıl düşürüldüğü BAL ligine dönüş yolunda ilk hedefine ulaşarak Play Off maçları oynamayı ligin bitimine iki hafta kala garantilemiş oldu.

Maçtan sonra konuşan antrenör Güven Beyit “Zor bir maçtı. Kazandık. Çok mutluyum. Bu galibiyeti ve play off’u yönetim kurulumuz ve taraftarlarımıza armağan ediyorum” dedi.

Foça Belediyespor Başkanı Gökhan Demirağ da görüşlerini şöyle dile getirdi. “Geçen yıl yaşadığımız durumu biliyorsunuz. Bu moral bozukluğuyla beraber futbolcu, yönetim ve taraftar olarak birleştik. İlk hedefimiz play off grubuna kalmaktı. Başardık. Genç arkadaşlarımızın iyi futbol oynamasına da seviniyorum. Bundan sonraki süreçte Foçaspor inşallah hak ettiği yere gelir. Takıma katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Foça halkına hayırlı olsun.” dedi.



Seyfi GÜL









Okunma: 2888
Okunma: 2888











Uluay   
ZEYNEP'ce   




3739

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)