ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yelken Federasyonu’ndan Egelilere yeni tekneler -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 26.2.2012    


Yelken Federasyonu’ndan Egelilere yeni tekneler



Türkiye Yelken Federasyonu Yelken Sporunu Geniş Kitlelere Tanıtma Yatırım Programı kapsamında; Egeli Yelken kulüplerine birer adet “Topper” teknesi tahsis etti. Tekne teslimi için 25 Şubat 2012 Cumartesi günü Foça Demokrasi Meydanı’nda bir tören düzenlendi.

İzmir Bölgesi yelken kulüplerinden üçüne (Foça Yelken İhtisas Kulübü, Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi, Urla Yelken Kulübü) teknelerinin teslim edildiği törene Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkan vekili Özgür Ulu, Foça Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, TYF asbaşkanı Neylan Günay, TYF Yönetim Kurulu Üyeleri, Karşıyaka, Urla, Foça Yelken Kulüpleri başkanları, yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

TYF Başkanı Nazlı İmre; Hem yetişkinlere hem gençlere hem çocuklara eğitim verme olanağı sağlayan Topper Topaz Omega tekneleri ile, eğitimlere standart getirmek, çok sayıda kişiye yelken eğitimi vermek ve yelkencilerin tecrübelerini artırmayı, açacakları kurslar ile kulüplerinde gelir sağlamasını amaçladıklarını söyledi. Teknelerin 2011 yılı faaliyet programı içinde yer alan yarışlara ev sahipliği yapan kulüplerin, federasyona ödediği “Eğitim Katkı Payı” fonundan malzeme temin etme faaliyetleri kapsamında temin edildiğini belirten İmre tekne tahsis edilen kulüplerin belirlenmesinde de geçen yıl yapılan yarışmalarda yer alan kulüplerin sporcu yetiştirme, etkinliklere katılma ve başarı oranlarının dikkate alındığını vurguladı.


İmre; “Teslim ettiğimiz tekneler bu işe baş koymuş, çaba göstermiş kulüplerimize bir teşekkürümüzdür. Öncelikle yelken sporunu yaymak ve çok sporcu yetiştirmek istiyoruz. Ege bölgesindeki kulüplerin ve yerel yönetimlerin verdiği destek sevindirici, ama optimistte çok geniş olan sporcu sayısı olimpiyat başarılarına doğru, oldukça azalıyor. Yaşların ilerlemesi, öğrenim hayatlarının gereklikleri, sporun İstanbul çevresinde devam etmesine neden oluyor. Türkiye nüfusuna göre yelkenci sayımız çok küçük. Buna rağmen Çin’deki olimpiyatlara katılan 28 spor dalından biri yelken oldu. Bir yandan şampiyon yetiştirirken bir yandan geniş kitlelere ulaşarak sporcu sayısını arttırmak için bu programa geçmiş bulunuyoruz. Bu program kapsamında bugün İzmir’in Foça, Karşıyaka ve Urla, yarın Muğla’nın Bodrum, Göcek, Turgutreis ve Martı Yelken kulüplerine teknelerini teslim ediyoruz. Bu partinin son teknesini Tekirdağlı yelkencilere vereceğiz. Geçen yıl Göller yöresi olarak Adana, Van ve Tatvan’a, Karadeniz’de Akçaabat ve Karadeniz yelken kulüplerine birer tekne vermiştik. Herkesi bu teknelere en az bir kere binmeye, onları rüzgarı, suyu hissetmeye davet ediyorum. Eminim onlar ailemize değerli birer fert olarak katılmayı arzu edecektir. Yerel yönetimlere, Foça Kaymakamı’mıza, sporcu ve katılımcılara verdiği destek için teşekkür ederim” dedi.



Foça Kaymakamı Adem Arslan böyle bir hediyeyi Foçalı yelkenciler adına almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek federasyon başkanı ve yetkililerine teşekkür etti. Arslan; ”Biz denizle yaşayan bir ilçe olarak denizle ilgili tüm sporları yapmak için elimizdeki tüm imkanlarla hazırız. Yeter ki gençlerimizi ve ilçede yaşayan vatandaşlarımızı spora teşvik edecek etmenlere sahip olalım. İlçe halkımızın ilgi, tutku ve azimleri bizi bu yönde daha gayretli olmaya itmektedir. İlçemizdeki yelken faaliyetleri geçen yıldan daha fazla ve daha başarılı olacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Foça Kaymakamı Adem Arslan ve Belediye Başkan vekili Özgür Ulu TYF Başkanı Nazlı İmre’ye birer teşekkür plaketi takdim ettiler. Foça Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Nevin Köylü, Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi Başkanı Seyhan Evlioğlu, A.R.M Urla Yelken Kulübü Başkanı Gürbüz Arıkan tahsis sözleşmelerini imzalayarak teknelerini teslim aldılar.



Tören sırasında Foça Yelken İhtisas Kulübü (FYİK)’nün yelkencileri Küçükdeniz’de tekneleriyle gösteri yaptılar.

Ege Bölgesi’ndeki diğer 4 kulüp (Bodrum Belediye Spor Yelken Şubesi, Göcek Yat Kulübü, Turgutreis Belediye Yelken Kulübü ve Martı Marina Yelken Kulübü), 26 Şubat Pazar günü saat 12.30’da Bodrum Belediye Yelken Kulübü Tesisleri’nde yapılacak törenle teknelerini teslim alacaklar.

Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) tarafından da önerilen “Topper” teknelerde aynı anda 5 genç veya 3 yetişkin yelkenci adayına temel yelken eğitimleri verilebiliyor. Yediden yetmişe her yaş grubunu yelken sporu ile tanıştırmak, denizden uzak bölgelerimizdeki göllerde dahi yelken sporunu tanıtmak ve geliştirmek amacıyla TYF tarafından da önerilen ‘‘Topper’’ teknelerinin sayılarının artması ile yelken sever sayısının da arttırılması planlanıyor.

Seyfi GÜL









Okunma: 2179
Okunma: 2179











Uluay   
ZEYNEP'ce   




3902

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)