ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Maçta meşale yakan taraftarlara ceza yağdı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 12.1.2012    


Maçta meşale yakan taraftarlara ceza yağdı



Foça Belediyespor ile Yeşilova arasında 18 Mayıs 2011 tarihinde İzmir Alsancak Stadı’nda oynanan Play Out maçında meşale yakan Foçalı beş taraftara hapis, antrenman ve müsabakaları izlememe ve denetime tabi tutulma cezaları verildi.

Serdar Atalay (19), Umut Hikmet (19), Aykut Aralı(23), Abdullah Ekinci(23) ve Çağatay Tireli(17) maç sırasında meşale yaktıkları, yasak olmayan ancak tehlike arz edebilecek aletleri kullanarak müsabakanın düzenini bozma suçunu işledikleri iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınmış, sorguları sonrası mahkemeye sevk edilmişti.

İzmir 19.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 26 Aralık 2011 tarihinde sonuçlandı.
Sanıklar meşaleyi kendilerinin getirmediğini, açık tribünde olması gereken ancak kendi tribünlerinde bulunan rakip Yeşilova taraftarlarının getirmiş olabileceğini, tribünde bulduklarını, takımlarının gol atması üzerine meşale yaktıklarını ve meşale yakmanın suç olduğunu bilmediklerini söyleyerek savunma yaptılar.



Mahkemenin açıklanan “Gerekçeli Karar”ında;

Sanıkların İzmir Alsancak Stadı’nda oynanan müsabakanın 55. dakikasında kapalı tribün tarafından meşale yakmak suretiyle müsabakanın düzenini bozmak eyleminde bulundukları,
suçun vasıf ve mahiyetine, işleniş biçimine ve kasıtlarının yoğunluğuna göre 6222 sayılı TCK’nun ilgili maddeleri gereğince 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına, işledikleri suçtan pişmanlık duydukları gözlenen sanıkların bu cezalarından takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, 1 yıl süre ile müsabakaları ve antrenmanları izlemek amacıyla spor salonlarına girişlerinin yasaklanmasına, sanıkların 5271 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca “5 Yıl Süre ile Denetime Tabi Tutulmalarına” karar verildiği tebliğ edildi.

Sanıklara denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemedikleri takdirde hükmün ortadan kaldırılarak düşme kararı verileceği, denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemeleri halinde mahkemece hükmün uygulanacağı bildirildi.

Antrenman ve maçları izlememe cezalarının müsabaka günleri maç başlama saatlerinde ikamet ettikleri yerin polis karakoluna giderek imza verme şeklinde uygulanacağı öğrenildi.

18 Mayıs 2011 Çarşamba günü oynanan Play Out maçı 1-1 berabere bitmiş, Foça Belediyespor, Yeşilova’yı penaltı atışları sonucu yenmişti. BAL liginde kaldığı için büyük sevinç yaşayan ve kutlamalar yapan Foça Belediyespor’un sevinci yeni Tahkim Kurulu’nun verdiği aleyhte kararla yarım kalmış ve bu maç oynanmamış kabul edilmişti.



Seyfi GÜL









Okunma: 2945
Okunma: 2945











Uluay   
ZEYNEP'ce   




3687

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)