ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Belediyespor 5 oyuncusuyla yolları ayırdı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 1.1.2014    


Foça Belediyespor 5 oyuncusuyla yolları ayırdı



Bu sezon tekrar yükseldiği Bölgesel Amatör Lig 8. grupta zorlu bir mücadelenin içine giren Foça Belediyespor maddi zorluklar nedeniyle 5 oyuncusuyla yollarını ayırdı. Kalan bazı oyunculara da diğer kulüplerin talip olması nedeniyle zaten dar olan kadronun daha da zayıflayabileceği öğrenildi.

Maddi gücü yöredeki bazı firmaların sınırlı desteği ile Foça Belediyesi’nin ayırdığı kaynaklardan oluşan Foça Belediyespor, bütçeden ayrılacak payın çıkan yasayla iyice kısıtlanmasının ardından zor günler yaşamaya başladı. Uzak deplasmanlara önceden gidilme, otel, konaklama, ulaşım, beslenme, futbolcu alacakları, kamp tesislerinin giderlerinin artmasıyla doruğa çıkan sıkıntılar 21 Aralık 2013 Cumartesi günü Balıkesir’de oynanan ilk yarının son maçının ardından masaya yatırıldı.

Alacakları önemli yekunlar tutan kaleci Mahir, Caner, Öner, Ahmet ve Hüseyin ile yolların ayrılmasına karar verildi. İbrahim Tokay ve Birindar Güneş için ise diğer kulüplerden gelen transfer teklifleri olduğu ve bunların değerlendirildiği açıklandı.



Foça Belediyespor Antrenörü Engin Kale, sezon başında maddi sorunlar nedeniyle mevcut oyuncuların neredeyse tamamının diğer kulüplerce kapışıldığını, yeni transferlerin bütçe olanakları dahilinde yapıldığını, ancak gün geçtikçe sıkıntıların büyüdüğünü söyledi.

Engin Kale; “BAL’da hem parasal hem de statüden kaynaklanan sorunlar, maddi manevi zorluklar yaşamamızın en büyük nedenleri. Ligde kalmayı hedefleyerek yola çıktık. Gol noktalarındaki sakatlıklar nedeniyle neredeyse tüm maçlarda daha iyi olmamıza rağmen beraberlikler veya tek farklı sürpriz yenilgilerle ilk yarıyı 8. sırada tamamladık. İkinci yarıda işimiz daha da zor. 10 kişilik çekirdek kadromuzu alt yapıdan gençlerle takviye ederek ligi olabileceğimiz en iyi yerde tamamlamaya çalışacağız. BAL statüsü ve bu ligdeki kulüplere maddi destek sağlanması konusunda federasyon ve yetkililerin dikkatini çekmek istiyorum. Aksi takdirde büyük kulüplerin dışında hiçbir takımın bu ligde oynama olanağı kalmayacaktır.” Dedi.

Seyfi GÜL









Okunma: 2620
Okunma: 2620











Uluay   
ZEYNEP'ce   




233

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)