ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Karataş Briç Festivali rekor katılımla gerçekleştirildi -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 9.10.2013    


Foça Karataş Briç Festivali rekor katılımla gerçekleştirildi



Foça Belediyesi ve Foça Belediyespor Kulübü Briç Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Briç Festivali 4-6 Ekim 2013 tarihlerinde Foça Hanedan Tatil Köyü salonlarında gerçekleştirildi.

SÜT-ÇÜ Taner Sarıtaş, Ceyhun Çetin İşletmeleri, Bülbül Yuvası Butik Otel ile Kahraman İnşaat ve Turizm firmalarının da destek verdiği bu yılki festivale 40 takım ve 320 briç oyuncusunun yanı sıra aileler ve briçseverlerden oluşan 400’e yakın kişi de izleyici olarak katıldı. Oyuncular arasında yer alan İşadamı Nafiz Zorlu, Avrupa şampiyonu Ergun Korkut ile Briç Milli Takımı’nda yer alan çok sayıda ünlü isim turnuva boyunca büyük ilgi gördüler.



4 Ekim 2013 Cuma günü; “Hoş Geldiniz Turnuvası” Açık İkili müsabakalarıyla başlayan festival, 5 Ekim Cumartesi günü tekne ve yöre gezilerinin ardından iki seanslı Foça Belediye Başkanlığı Kupası Açık İkili turnuvası ile devam etti.

YUNANLILARDAN BÜYÜK İLGİ

Yunanistan’dan gelen ve turnuvaya 32’si yarışmacı olarak katılan 98 Yunanlı müsabaka saatleri dışında her gün Foça’yı gezdi. Bazıları Foça ve Menemen kökenli aileleriyle ilgili mekanların son durumlarını görmek için Foça Belediyesi görevlileriyle sokakları dolaşırken, Foça Tarihi Merkezi’nde sergilenen mübadil hatırası eşyaları uzun uzun inceleyerek bilgi aldılar. Merkezde ve Demokrasi Meydanı’ndaki Balıkçı Heykeli’nde fotoğraf çektirdiler.

Turnuvanın son günü olan 6 Ekim Pazar günü Swiss Patton takım maçları yapıldı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve organizasyon komitesi yetkililerince; katılan tüm müsabıklara belge, dereceye girenlere kupalarıyla birlikte armağan olarak Foça Zeytinyağı ve Zeytinyağından üretilmiş Sabun paketleri verildi.



MALATYA’DA 32 BODRUM’DA 50 FOÇA’DA 80 MASA

Festival Organizasyon Komitesi Başkanı Enver Durulmuş; “Foça küçük bir ilçe olmasına rağmen Türkiye’de ses getiren bir festival oldu. Aynı hafta içinde federasyonun Malatya’da yaptığı turnuva 32 masa, Bodrum turnuvası 50 masa ile yapılırken biz 80 masa ile Türkiye’nin büyük şehirlerinde yapılan turnuvalara bile fark attık. Bu hem bizim hem Foça’mız için çok gurur verici bir şey. Yunanistan’dan 98 kişi geldi 32’si oynadı. 80 masada 320 kişi briç oynadı. Yerimiz olsaydı sayı 400’ü de geçerdi. Uluslararası olma yolunda önemli bir adım attık. Gelecek yıl olmazsa bile beşinci yılda bunu gerçekleştireceğimizi umuyorum. Katılan herkes bu kadar güzel bir organizasyon olamaz diyerek memnuniyetini belirtti. Bunda en büyük pay Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ındır” Dedi.

Turnuvada 1 Gün müsabakalarında Kuzey Güney grubunda Gül Acar- Ergun Çuhadar, Doğu batı grubunda Mehmet Gültekin – Serpil Altunbozar, İkinci gün Kuzey Güney grubunda Işın Kandemir-Berrak Erkan, Doğu Batı grubunda Nurten Demirel-Tolga Çakırgöz, üçüncü gün Swiis Patton Kuzey Güney grubunda Eren Güz-Ertan Ertaç, Doğu Batı grubunda Birol Bora-İzzet Yıldırım çiftleri en yüksek puanları elde ederek birinci oldular.



Seyfi GÜL









Okunma: 2503
Okunma: 2503











Uluay   
ZEYNEP'ce   




1624

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)