ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Tayfa’nın Umut’u asker oldu -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 4.2.2013    


Foça Tayfa’nın Umut’u asker oldu



Foça Belediyespor taraftar grubu Tayfa’nın kurucu gençlerinden Umut Hikmet asker oldu.

Umut Hikmet Foça ekibinin Bölgesel Amatör Lig’de kalabilmek için Yeşilova takımı ile yaptığı Play Out müsabakasında tribünlerde dört arkadaşıyla birlikte meşale yakmaktan ceza alarak spor kamuoyunca tanınır olmuştu.

18 Mayıs 2011 tarihinde Alsancak Stadı’nda yaşanan olay sonrası tutuksuz yargılanan beş Foça taraftarı; meşale yakmak suretiyle müsabakanın düzenini bozdukları gerekçesiyle, 1 yıl hapis, bir yıl süre ile müsabakaları ve antrenmanları izlemek amacıyla spor yapılan alanlara girişlerinin yasaklanması ve 5271 Sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunu gereğince de beş yıl süreyle denetime tabi tutulma cezası almışlardı. Bu karar yasanın yürürlüğe girmesinden sonra verilen ilk cezalardan olması nedeniyle içtihat oluşturmuştu.



Mahkeme daha sonra sanıkların işledikleri suçtan pişmanlık duymaları nedeniyle hapis cezasını 10 aya indirip, beş yıl benzer bir suç işlememeleri koşuluyla ertelemişti.

Ceza alan diğer arkadaşları ile birlikte Umut Hikmet bir yıl süre ile maç ve antrenmanlara girmemiş, bu süre içinde çok sevdiği takım ve Foça Tayfa grubundan ayrı kalmıştı.

8 Şubat 2013 tarihinde Kütahya’daki birliğine katılacak olan Hikmet için arkadaşları Foça sokaklarında asker uğurlama etkinliği düzenledi. Davul zurna eşliğinde esnaf dolaşıldı, harçlık toplandı. Akşam da Foça Belediyesi Yeni Plaj Sosyal Tesisleri’nde asker uğurlama yemeği yenildi. “En Büyük Asker Bizim Asker” sloganıyla inleyen salonda Umut Hikmet’e çeşitli hediyeler verildi.

Umut Hikmet kendisini unutmayan arkadaşları ve büyüklerine teşekkür etti.



Seyfi GÜL









Okunma: 2646
Okunma: 2646











Uluay   
ZEYNEP'ce   




6133

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)