ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Çocuklar bir harika -

   .::


  Yayın Tarihi: 7.6.2014    


Çocuklar bir harika



Foça Belediyesi Çocuk Evi, 2013-2014 Yılı mezuniyet törenini, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yaptı. Törene, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve eşi Derya Demirağ’ın yanı sıra, Belediye Meclisi üyeleri, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Tören öncesi konuşma yapan Foça Belediyesi Çocuk Evi Müdürü, Çocuk Gelişim ve Eğitim Bilim Uzmanı Sara Kefi, fuaye alanında bulunan serginin, çocukların eseri olduğunu belirterek; “Fuaye alanında yer alan sergimiz, 2003 yılında çocuk evimizde geliştirdiğimiz, ‘Sanat etkinliklerinin etkin bir ortamda çocukların yaratıcılıklarını geliştirecek şekilde uygulanması’ konulu model kapsamında hazırlandı. Öğrencilerimiz yarattı, Öğretmenlerimiz dizayn etti.” dedi.

Ülkemizdeki birçok çocuk evinde çocuklara kalıplar şeklinde etkinlikler yaptırıldığını, bunun da çocukların kendi yaratıcılıklarını değil, öğretmenlerin kafasında olanların kağıda aktarılması olduğunu vurgulayan Müdür Sara Kefi, Foça Belediyesi Çocuk Evi’nde ise tüm öğrencilerin kendi yaratıcılıklarını resimlerine aktarır derken; “Foça Belediyesi Çocuk Evi, 1 Eylül 1992 yılında hizmete girdi. 22 yıldır işimizi severek, saygı duyarak yapmaya çalıştık. Öğrencilerimize eğitim vermenin yanı sıra kendimizi her yıl geliştirdik. Hemen hemen her yıl çocuk evinde geliştirdiğimiz uygulama modelleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunuldu. Çalışmalarımız akademik olarak her zaman onaylandı ve kitaplarda yayınlandı.” diye konuştu.
Sara Kefi; “Tüm bunları yaparken amacımız, gelişimlerinin en hızlı olduğu dönemi bizimle yaşayan öğrencilerimize nitelikli bir eğitim verebilmek, eğitimci olarak kendimizi eğiterek yükseğe taşımak, ailelerimize layık eğitmen olabilmektir.” diye konuştu.

Foça Belediyesi Çocuk Evi Müdürü, Çocuk Gelişim ve Eğitim Bilim Uzmanı Sara Kefi’nin konuşmasının ardından, sahne çocuklara bırakıldı. Foça Belediyesi Çocuk Evi öğrencilerinin ‘oyuncak’ teması çerçevesinde hazırladıkları birbirinden eğlenceli gösteriler, aileler ve davetliler tarafından ayakta alkışlandı.



Sahnelenen gösterilerin bitiminde, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sonu itibariyle çocuk evinden mezun olarak, İlkokul sıralarına geçecek olan öğrencilere diploma töreni düzenlendi.

Diploma töreni öncesi bir konuşma yapan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Diploma törenleri veda anlamında olduğundan dolayı üzüntülüyüz, ama şu noktada çocuklarımızı mezun ederek İlkokul sıralarına göndereceğimizden dolayı da çok gururluyuz. Çocuk evimize güvendiğiniz için siz velilerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bir ülkede öğretmene, eğitmenlere güvenmek zorunda olduğumuzu söyleyen Başkan Demirağ; “Eğer bir ülkede Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çizgiden saparsanız, ülkenin temel taşlarıyla oynarsınız. Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Belediyelerin artık yeni çıkan kanuna göre ilköğretim öncesi anasınıfı açma statüsü ortadan kaldırıldı. Foça Belediyesi olarak en öncelikli hedefimiz; Atatürk ilke ve inkılaplarına uyan, onun çizgisini savunan gençlik yetiştirmeye devam etmektir.” diye konuştu.

2013-2014 eğitim, öğretim döneminde de çocuklarla çok güzel ve bazen de hüzünlü günler geçirdiklerini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Aslında hüzünlü olmamıza rağmen sevinçli bir şekilde çocuklarımızı ilköğretime uğurluyoruz. Öğretmenlerimize, emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.










Okunma: 1355
Okunma: 1355











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4169

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)