ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Duygusal anlar yaşandı -

   .::


  Yayın Tarihi: 27.5.2014    


Duygusal anlar yaşandı



Foça Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin özel çocuklarının sergilediği etkinlik, katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Engelliler Haftası kapsamında, Foça Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri bir dizi etkinlik düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanvekili Beyhan Türker, Cumhuriyet Baş Savcısı Ali Zorlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın eşi Derya Demirağ ve öğrenci velileri katıldı.

Foça Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Ahmet Karlı, yaptığı konuşmada; engelliliğin sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını, sosyal boyutları ile tüm toplumu ilgilendirdiğini söyledi. Müdür Ahmet Karlı; “Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıtı ve zorlukları olacaktır. Tüm bu zorluklara rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir.” dedi.



Foça Belediye Başkanvekili Beyhan Türker ise; “Hepimiz birer engelli adayıyız. Zaman ve şartların bizlere neler sunacağı, hangi konuma koyacağı belli olmuyor. Bir engellinin hayatta yaşadıklarını anlamak için engelli yakını olmak gerekmiyor. Ülke nüfusumuzun %13’ünü oluşturan engelli vatandaşlarımıza, yılda bir kez ‘Engelliler Haftası’ diye belirlenmiş olan günlerde değil her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Engellilere bizler ayrıca engel koymamalıyız. Yaşamlarını sürdürebilmeleri için yardımcı olalım.” dedi.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ise, her sağlıklı vatandaşın aslında birer engelli adayı olduğunu söyleyerek; “Güne sağlıklı başlayıp, engelli bitirmeyeceğimizin garantisi yok. Önemli olan kafalardaki engellerin kalkması. Bu yüzden engellilerimizin toplumda rahat edecek standartlara kavuşturmalıyız.” dedi. Foça’da bu tip çalışmaların yapıldığına işaret eden Kaymakam Ulugölge, “Aslında engellilerimizin istedikleri, beklentileri, ihtiyaçları, saygı, sevgi, içten bir gülümseme. Okulumuzda görüyorum ki öğrencilerimiz çok mutlu. Çok hızlı bir şekilde rehabilite ediliyorlar. Yaşamla dolular.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Foça Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören çocukların hazırladığı, dans gösterileri, şiirler, şarkılar, katılımcılar tarafından ilgi ile izlenirken, duygusal anların yaşanmasına da sebep oldu.








Okunma: 1624
Okunma: 1624











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4317

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)