ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kozbeyli’de oryantiring heyecanı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 26.5.2014    


Foça Kozbeyli’de oryantiring heyecanı



3. İzmir Oryantiring Günleri'nin 1. Etap Yarışları, 24 Mayıs Cumartesi günü İzmir’in Foça ilçesine bağlı Kozbeyli Köyü’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin değişik illerinden gelen 499 sporcunun katıldığı yarış büyük çekişmeye sahne oldu.

Tanımadıkları bir arazide, yerini bilmedikleri işaretleri sırasıyla bulan yarışmacılar, ellerindeki SI cihazları ile kaydedilen verileri, rakipleriyle olduğu kadar zamanla da yarışarak bilgi işlem kayıt masasına ulaştırdılar.

Yarışmada dereceye giren sporculara madalyaları, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın eşi Derya Demirağ, Belediye Meclis üyeleri Beyhan Türker ve Zeynep Çemrek, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Okan Kibar, Türkiye Oryantiring Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Turizm Danışma Müdürü Samir Büyükkaya, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş ve Ekin Koleji idarecileri tarafından verildi.



Baş Hakem ve Türkiye Oryantiring Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Süleyman Mavi; otantik yapısı, tarihi evleri, meşhur dibek kahvesi ve misafirperverliği ile ünlü Kozbeyli Köyü’nde heyecan dolu bir gün yaşadıklarını söyledi.

Mavi; ''Hatasız, kazasız, başarılı ve güzel bir yarışma oldu. Sporcularımız hırsla mücadele ettiler. Birbirleriyle adeta savaştılar. Burada ilk kez böyle bir yarışma yapılıyor. Bölgenin haritası yeni çizildiği için de, ayrı bir heyecan yaşadık. Özel bir yarış, ülke puanı getiren bir yarış. Dolayısıyla burada, Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun onayı; Foça Kaymakamlığı, Konak Belediyesi, Ekin Koleji'nin katkıları ve sponsor firmaların destekleriyle, güzel bir yarışma gerçekleştirdik.'' dedi.

Seyfi GÜL









Okunma: 3178
Okunma: 3178











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4182

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)