ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Yeryüzü Pazarı, 2. yılını kutladı -

   .::


  Yayın Tarihi: 18.3.2014    


Foça Yeryüzü Pazarı, 2. yılını kutladı



Uluslararası Slow Food Hareketi tarafından ‘‘Yeryüzü Pazarı’’ olarak kabul edilen ‘‘Foça Yeryüzü Pazarı’’nın 2. Yılı, 16 Mart 2014 Pazar günü kutlandı.

2. yıl kutlamasına, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Slow Food Foça Zeytindalı Hareketi üyeleri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı. Kutlama dolayısıyla, katılımcılar için özel bir ikram masası hazırlandı ve pekmezle yapılmış kurabiyelerle süslenen pasta kesildi.

Slow Food Foça Zeytindalı Hareketi Lideri Gül Girişmen ve ‘‘Foça Yeryüzü Pazarı’’ üreticileri, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a, desteklerinden dolayı teşekkür etti.



Slow Food Foça Zeytindalı Hareketi Lideri Gül Girişmen, şu bilgileri aktardı; ‘‘Bugün pazarımızın ikinci senesini kutluyoruz. Pazarımızdaki tüm üreticilerimizin katkılarıyla bir masa kurduk. İtalya’dan iki misafirimiz var; gazeteci Francesco Martino ve fotoğrafçı İvo Danchef. Slow Food 2014 Almanağı için, Foça Yeryüzü Pazarı’nı belgeleyecekler. Bugün, pazarımızda geçireceğiz tüm günümüzü, yarın da üreticilerimizi ziyaret ederek, ürünlerini nasıl yaptıklarını, hayatlarını izleyeceğiz. Slow Food 2014 Almanağı; İtalya-Torino’da 160 ülkenin katımlıyla gerçekleştirilecek olan 2014 Terra Madre Day-Toprak Ana Günü’nde, katılımcılara dağıtılacak. Bu çalışma, Foça için çok değerli bir tanıtım olacak. Foça Zeytindalı olarak, Slow Food içerisinde ‘Tarhana’yı ön plana çıkaran bir birlik olduk. İtalya’da bize tarhana çeşitlerini araştırma görevi verildi. Bugün, bu konudaki bilgilerimizi de ziyaretçilerimize aktaracağız.’’ dedi.

Dünyadaki 28. çiftçi pazarı olan ‘‘Foça Yeryüzü Pazarı’’, Türkiye’nin ilk ve tek yeryüzü pazarı olma özelliğini taşıyor. Foça Yeryüzü Pazarı, yerel üreticilerin doğal şartlarda yetiştirdiği ürünleri, tüketicilere sunuyor.










Okunma: 1514
Okunma: 1514











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4496

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)