ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP Foça İlçe Teşkilatından 8 Mart basın açıklamaları -

   .::


  Yayın Tarihi: 9.3.2014    


CHP Foça İlçe Teşkilatından 8 Mart basın açıklamaları



CHP Foça İlçe Başkanlığı tarafından, 8 Mart 2014 Cumartesi günü, saat 12.30'da, Foça Demokrasi Meydanı'nda basın açıklamaları yapıldı.

Gerçekleşen toplantıda konuşmasına;

“Bu bir günün kutlanması gibi gözüken etkinlik aslında kutlamayı ve eleştiriyi içinde barındırmaktadır. Dünya kadınları yüzyıllardır örgütlü mücadelesine karşın bazı haklarını hala kazanamamıştır.

Bugün, kadın olmaktan başka hiçbir suçu olmayan şiddet mağduru kadınların, baskı ve ayrımcılığa karşı mücadele günüdür.”



Sözleri ile başlayan CHP Foça Kadın Kolları Başkanı Beyhan Türker;

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi verdiği bir kararda, kadına yönelik şiddet meselesine kendilerinin müdahale edemeyeceği bir aile meselesi olarak bakan polisler ve aile içi şiddet faillerine caydırıcı cezalar vermeyen mahkemeler sebebiyle ciddi sorunlar yaşandığını, tüm bunların da Türkiye’deki genel ve ayrımcı yargı pasifliğinin aile içi şiddeti besleyen bir ortam yarattığını belirtmiştir.

Biz diyoruz ki; yaşadıklarımız, muhafazakarlaşmanın ve feodal yapının yanı sıra, 11 yıllık otoriter devlet anlayışının bir sonucudur. Günümüzde ileri sürülen “kutsal aile” tezi her gün beş kadının eşi, sevgilisi veya herhangi bir yakını tarafından öldürüldüğü ülkemizde tamamen çökmüştür. Bireyi, bedeninden kişiliğine kadar denetim altına alma ve terbiye etme arzusuyla kadınlarımız, özde yasakçı, sözde uzun vadeli nüfus politikası hedeflerine kurban edilmek istenmektedir. Doğurganlık üzerine kurulan baskılar, kız ve erkeklerin aynı evlerde yaşadıklarında denetim altına alınmak istenmeleri, çocuk gelinlerin gittikçe artan sayısı, baskıcı iktidarların ve ideolojilerin ortak yanıdır. Bireylerin bedenleri ve hayatları üzerinde en yüksek düzeyde denetim kurarak rejimi inşa etmeye çalışan bu düzeni red ediyoruz. Ülkemizde %97’si şiddet gören biz kadınlar, toplumsal cinsiyetin erkeği otorite, iktidar sahibi olmaya zorladığı, “namus” gerekçe edilerek yakını olan kadını öldürmesinin emredildiği bu topraklarda, “şiddete karşı mücadele”nin sadece kadınların değil erkeklerin de sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bir kamu politikası olarak benimsiyor ve sosyal politikalarımızı bu doğrultuda ele alıyoruz.

Kadınlar için özgürlük, emeğin sömürülmediği bir ülke ve adalet Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecek diyoruz.” dedi.



CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer de konuşmasında;

“Çok değerli hanımefendiler,

Bugün sizin gününüz: “Dünya Emekçi Kadınlar Günü”. Yürekten kutluyorum ve sizin yalnızca bugün, yılda bir gün değil, tüm zamanlarda, her gün, her dakika değerinizin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kadın, toplumun temel direğidir. Sizler, toplumu var eden ve en önemlisi de geleceğe hazırlayan, yeni kuşakları yetiştirerek onu şekillendiren en büyük güçsünüz. Toplumların en büyük gücü, eğitilmiş, üretime katılmış, topluma yön verecek kadınlar yetiştirmesindedir. Çünkü gelecek, onların elleriyle kurulur. Bunun yanında, kadın kişi, yeterince eğitim almamış olsa bile, el yordamıyla ve annelik içgüdüsüyle çocuklarının, ailesinin, yakınlarının derlenip toparlanmasını sağlar ve başarır, onları geleceğe hazırlayan en önemli unsurdur.”

“Son yıllarda toplumumuzda ne yazık ki büyük bir geri gidiş var. Olup bitenleri yakından izlediğinizi biliyorum. Nerede Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değer, nerede bugünkü kadına bakış biçimi! Nerede o Cumhuriyet’in çağdaş kadınları, nerede bugün götürülmek istendikleri yer! Ama bu gidişi durdurmak ve aydınlanmacı, çağdaş yolumuzda yeniden kararlılıkla yürüyerek, kadınlarımıza ve dolayısıyla toplumumuza, Türkiye Cumhuriyeti çocuklarına yakışır bir gelecek hazırlamak için elimizden geleni yapacağız.

Yarınları, kadınlarımızla birlikte, hep beraber kuracağız. Tam adil, tam bağımsız, tam çağdaş Türkiye, yeniden bizim ellerimizde yükselecektir!” dedi.








Okunma: 1639
Okunma: 1639











Uluay   
ZEYNEP'ce   




4355

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)