ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Deniz Canlılarını Tanıyalım” doğa eğitimi -

   .::


  Yayın Tarihi: 22.2.2014    


“Deniz Canlılarını Tanıyalım” doğa eğitimi



“Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” ve “İzmir Körfezi’nin Yunusları Projesi” kapsamında Foça Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi’ndeki üç ilköğretim okulunda “Deniz Canlılarını Tanıyalım” doğa eğitimi gerçekleştirildi.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, “İzmir Körfezi’nin Yunusları Projesi” işbirliği ile 203 ilköğretim öğrencisine “Deniz Canlılarını Tanıyalım” doğa eğitimi verildi.

Üç okulda 203 öğrenciye ulaşıldı

Foça ÖÇK Bölgesi’nde gerçekleştirilen eğitimler, üç okulda verildi. Reha Midilli İlköğretim Okulu, Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu ve Bedia Midilli İlköğretim Okulu’ndaki eğitimlere 203 öğrenci katıldı.

Bilgiler hikâye, oyun ve sunumlarla aktarıldı

İlköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak hayata geçirilen program ile Foça ÖÇK Bölgesi’ndeki deniz canlıları ve denizel yaşam öğrencilere tanıtıldı. Söz konusu konulara ilişkin bilgiler, Foça ÖÇK Bölgesi için özel olarak hazırlanan hikâye, oyun ve sunumlar yoluyla öğrencilere aktarıldı.

Fen Bilgisi öğretmeninin eğitmenliğinde

Programın ana eğitmenliğini, “İzmir Körfezi’nin Yunusları Projesi” gönüllüsü, doğa eğitimleri konusunda tecrübeli bir isim ve aynı zamanda Fen Bilgisi öğretmeni olan Hilal Çakır üstlendi. Proje yürütücüsü Vahit Alan ile birlikte proje gönüllüsü ve aynı zamanda Biyoloji öğretmeni Ezgi Keskin’in yardımcı eğitmenliğini yürüttüğü eğitimlere ayrıca on öğretmen de gözlemci olarak katıldı. Öğrencilerin, denizlerdeki canlı çeşitliliğine yönelik pek çok soru sorduğu eğitimlerde, sınıf öğretmenleri de eğitim programından çok memnun olduklarını ve tekrarını dilediklerini ifade etti.

Sualtı Araştırmaları Derneği’nin işbirliği ile

Öğrencilerin merak ve ilgiyle katılım sağladıkları eğitimin hayata geçmesini sağlayan projelerden “İzmir Körfezi’nin Yunusları Projesi”, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ve Sualtı Araştırmaları Derneği’nin işbirliği ile yürütülüyor.








Okunma: 1821
Okunma: 1821











Uluay   
ZEYNEP'ce   




5318

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)