www.focafoca.com


Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) çalışmalarına hız verdi

Hayvanlara Yardım Derneği, (HAYAD), 2011 yılının Haziran ayında bir grup Foçalı hayvanseverin bir araya gelmesiyle kuruldu.

Önderliğini Hayat İzmirli ve Leyla Buhara’nın yaptığı bir grup gönüllü tarafından başlatılan kuruluş çalışmalarının ardından derneğin gerekli yasal işlemleri tamamlandı. Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri Leyla Buhara, Halil Öztürk, Ayşegül Peçel, Paula Somersan, Necdet Özkesen, Emel Samur ve Sermin Selçuk büyük bir özveriyle ilk adımları attılar ve kuruluş çalışmalarını tamamladılar. 18 Aralık 2011 tarihinde yapılan genel kurulda yeni yönetim kurulu seçildi. Kurucu yönetim kurulu üyeleri bayrağı yeni yönetime devrettikten sonra katkılarını sürdürmeye devam ediyor.



Prof.Dr.Huriye Kuruoğlu’nun başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu üyelerden oluşuyor: Ayşegül Peçel, Hülya Karaaslan, Emel Samur ve Işıl Aracı.

Dernek, yolun başında olmasına rağmen, çeşitli kuruluşlar ve gönüllülerle gerçekleştirilen ortak çalışmalarla birçok sokak hayvanını daha iyi koşullarda yaşatmaya çabalıyor. Derneğin hedefi; daha fazla üye sayısıyla daha fazla hayvana ulaşabilmek. Dernek, üyeleri ve hayvansever kuruluşlarla özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.



Dernek Başkanı Prof.Dr.Huriye Kuruoğlu, “Foça'daki sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak, kontrolsüz üremelerinin önüne geçmek, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını imkanlar doğrultusunda karşılamak HAYAD’ın birincil amaçları arasında yer alır.” Dedi ve bugüne dek yapılan çalışmaları şöyle sıraladı:

1. Derneğin amblem ve logosu Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki bir öğretim görevlisi tasarımcı tarafından ücretsiz yapıldı.

2. HAYAD olarak facebook’ta sayfa oluşturuldu.

3. Dernek üyeleri her hafta Salı günleri çok amaçlı salonda saat 15.00 de bir araya geliyor.

4. Barınağa eleman alındı.

5. Sahiplendirme sözleşmesi hazırlandı ve barınağa bırakıldı.

6. 3 Şubat’ta Foça Liman Restoran’da gönüllü olarak derneğimize destek olan Gaziantep Ayıntap Müzik Grubu’nun da katılımıyla tanışma gecesi yapıldı.

7. Tanışma gecemizin haberi yerel ve ulusal basında yer aldı.

8. Tanışma gecesinde bağış olarak çeşitli eşya ve obje veren esnafa teşekkür belgeleri hazırlandı verildi.

9. Üye sayısı arttırıldı.

10. Kedi evi yapıldı. Uygun yerlere bırakıldı.

11. Büyükşehir belediyesi her ay bir ton kuru mama veriyor. Seyrekköy barınağından gelen bu mamanın takibi yapılıyor.

12. Zaman zaman dernek üyelerimiz barınağa gidiyor.

13. Sponsor firma bulundu ve barınağın bir yıllık temizlik malzemeleri temin edildi.

14. Sponsor bulundu ve barınağa palet temin edildi.

15. Sıra gecesinden elde edilen parayla barınağa bir ton makarna alındı.

16. Sokak hayvanları aşılanmaya başlandı. Uyuz aşıları dernek tarafından özel olarak yaptırılıyor.

17. Yerel ve ulusal basınla ilişkiler geliştiriliyor.

18. Mezbahanın derneğin ofisi ve bakım kliniği haline getirilmesi için belediyeyle mutabakat sağlandı. Konuyla ilgili olarak belediye üzerine düşen yapabileceği şeyleri yapacak. Bunun dışındaki gereksinimler sponsorluk ve bağışlar yoluyla çözümlenecek.

19. Gönüllü bir veteriner bulundu. Gerekli ameliyat ilaçlarını dernek alacak ve mezbahada kedi kısırlaştırması yapılacak.

20. Belediyenin de desteği ile Foça meydanında 24 Mart Cumartesi ve 25 Mart Pazar günleri tanıtım standı açıldı. Panonun da kurulduğu tanıtım standında dernek kuruluş amacı ve faaliyetleri halka anlatılmaya çalışıldı.



www.focafoca.com