www.focafoca.com


İşçi Partisi’nden Foça çıkarması

İşçi Partisi 18 Ocak 2014 Cumartesi günü düzenlediği Seçim Bürosu Açılışı ve Foça Belediye Başkan Adayı’nı açıklama törenlerini gövde gösterisine dönüştürdü. İzmir’den yola çıkan 100’den fazla araç önce köy ve beldeleri sonra ilçe merkezini konvoy halinde turlayarak 2014 seçimlerinin bölgedeki ilk büyük turunu gerçekleştirdi.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde saat 15.30 dolayında başlayan aday açıklama töreni için bayrak, pankart ve dövizlerle süslenen salona 300 dolayında partili, İP Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen, Belediye Başkan Adayı Yavuz Efe ve İlçe Başkanı Nurhan Akova’yı “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları, tezahüratlar ve ayakta alkışlarla aldı.



İlçede bulunan siyasi parti, vakıf, oda ve STK başkan ve temsilcilerinin hazır bulunduğu töreni TRT eski spikerlerinden Şahin Çelik sundu. Çelik ”Korkuluk ol” şiirinin coşkusu altında Nurhan Akova’yı kürsüye davet etti. “Yerel yönetimlerden milli hükümete yürüyoruz. Atatürk’te birleşenlerin partisi olarak Foça’da halkçı bir belediye sözü veriyoruz. İddialıyız, azimliyiz, kararlıyız” sözlerinin ardından mikrofona “Birilerine yalakalık, yandaşlık yaparak, İşçi Partisi’nin adaylığına mı layık görülmüş. Asla, asla” anonsu ve özgeçmişinin okunmasını takiben Yavuz Efe geldi.

Salonun ve Foça’da pek çok hayır eserinin yapılmasını sağlayan merhum Reha Midilli’yi saygıyla andığını belirterek konuşmasına başlayan Efe’nin , “Özgürlükleri haince tutsak altına alınmış değerli genel başkanım ve kahraman silah arkadaşlarımı da saygıyla selamlıyorum” sözleri uzun süre alkışlandı.



Ülkenin bugünkü duruma Atatürk’ten uzaklaşılması nedeniyle geldiğini belirten Efe “Söz veriyorum. Atatürk ilkelerinden asla ödün vermeden çalışacağım” diyerek sürdürdüğü konuşmasını; “Sevgili Foçalılar. Uzun süre beklediniz. Ama seçtiğiniz kişiler Foça’nın eksiklerini gideremediler. Foça’yı kurtarmak önce sizin görevinizdir. Bizler sorunları çözecek bilgi birikimine tecrübeli bir ekibe sahibiz. Kul hakkı yemeden, yetim hakkı yemeden, yedirtmeden, halkımla iç içe, halkla birlikte ve her an sokakta olarak sistemli bir çalışma anlayışı içinde olacağıma söz veriyorum. Halkın beklentilerini birilerinin iki dudağı arasından kurtarmak için yola çıktık. Kadrolarımızı görünce gururlanacaksınız. Siyasetin birilerine yemekler yedirip içki masalarında yapılmasına inanmıyoruz. Foça için düşünüp Foça için üreteceğiz. 31 Mart sabahı Foça halkı bir kez daha aldatılmaya izin vermeyecek, Foça halkı mührü yıldıza basacak, Foça Türkiye’nin yıldızı olacak” sözleriyle ve “Türkiye’nin yıldızı Foça olacak” sloganları altında bitirdi.

Salondan birlikte ayrılan partililer Sevgi Yolu’na kadar birlikte yürüdü ve burada bulunan seçim bürosunun açılışını alkışlar ve coşkulu sloganlar arasında yaptılar.



Seyfi GÜL