ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka Tarihi kitabı raflarda yerini aldı -

   .::


  Yayın Tarihi: 1.3.2012    



Karşıyaka Tarihi kitabı raflarda yerini aldı



İlçenin tarihsel, kültürel ve beşeri kimliğine daha fazla ışık tutabilmek amacıyla Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde hazırlanan kaynak kitap “Karşıyaka Tarihi” gelen yoğun talep üzerine satışa sunuldu. Çalışmanın Karşıyaka’nın geçmişinden geleceğine bir ışık tutabilmek amacı taşıdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Cevat Durak, kitapseverlere “Bu eseri mutlaka okuyun” çağrısında da bulundu.

Prof. Dr. Engin Berber ile Yard. Doç. Dr. Erkan Serçe’nin beş yıldan fazla süren araştırma sonucu kaleme aldıkları 384 sayfalık eser, Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. yayınlarından yayınlandı; henüz tanıtım sürecindeyken bile, yoğun ilgi gördü.

Tanıtım baskılarından sonra herkesin rahatlıkla edinip okuyabilmesi için 15.00 TL gibi sembolik bir rakamla satışa sunulan kitap ilk etapta, Pan Kitabevi, Karşıyaka Belediyesi Turizm Ofisi (Karşıyaka İskele yanı) Latife Hanım Köşkü Anıevi, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, Ziya Gökalp Kültür Merkezi, Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, Bilim Müzesi gibi kültürel mekanlarda yerini aldı. Kitap tutkunları bu esere, Kent A.Ş merkez binası, Karşıyaka Belediyesi idari binası ile belediyenin diğer sosyal tesislerinden de ulaşabilecekler.

Bütün Karşıyaka’nın elinde tarihi bir belge olabilmesi için bu kitabı hazırlattıklarını belirten Başkan Durak, “Karşıyaka’nın geleceğine ışık tutacak bir rehber oldu bu kitap. Gelecek kuşaklara bu belgeleri rahatlıkla aktaracağız. Bu önemli eseri daha da geniş kitlelere ulaştırmak istedik. Belediyemizin turizm ofisleri, kültür ve sosyal merkezlerinde çok cüzi bir rakamla satışa sunduk. Rakamı uygun tutmamızın tek nedeni herkesin bu kitabı mutlaka okuması ve Karşıyaka ile ilgili bu arşiv niteliğindeki bilgileri öğrenmesi. Ben akademisyenlerimiz Engin Berber’e, Erkan Serçe’ye ve Kültür Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederim. Kitapseverler bu kaynak eseri mutlaka okumalı” dedi.

Karşıyaka Tarihi isimli eser beş bölümden oluşuyor. Eserde, İlkçağ'dan başlayarak günümüze kadar Karşıyaka'nın gelişimi, Karşıyaka Belediye tarihi ile iç içe anlatılıyor. Yine “İlkçağdan Osmanlı'ya Karşıyaka” ile başlayan kitap ilerleyen bölümlerde “Yönetsel Yapı”, “Nüfus Hareketleri ve Yerleşme”, “Kamu Hizmetleri ve Kentsel Dönüşüm”, “Eğitim, Kültürel, Sosyal Yaşam ve Spor” ile devam ediyor. Son bölümde ise “Osmanlı Dönemi” ve “Cumhuriyet Dönemi” adlı iki ana başlıkta Karşıyaka Belediyesi anlatılıyor.








Okunma: 4055
Okunma: 4055

















Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)