ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Viraneyi butik otele dönüştürdü -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 19.12.2011    



Viraneyi butik otele dönüştürdü



Aydın Gökmen (63) Foça’da eski ahır ve viran evlerden oluşan harap yapıları 9 ay süren bir çalışmadan sonra Butik Otel Cafe’ye çevirdi.

Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan ve her an yıkılacakmış gibi duran, duvarları ve çökmüş çatılarıyla önüne araç dahi park edilmeye çekinilen tarihi taş yapıların bahçesi de çöplük halindeydi.

Yıllarca Almanya’da seçkin otellerde çalıştıktan sonra emekli olarak yurda dönen Aydın Gökmen ve eşi Suzan hanım birikimleriyle bu viraneyi satın alarak işe başladılar. Bölgenin sit alanı olması ve yapının tarihi nitelikleri nedeniyle inşaat ruhsatı alınması aylar sürdü. Projelendirme de büyük zorluklar yaşandı. Her aşamasında ilgili kurul üyeleri tarafından çok titiz bir şekilde denetlendi.

Bütün bu zorluklara rağmen idealinden vazgeçmeyen Aydın Gökmen, sağlık sorunlarına bile aldırmadan her türlü hava koşullarında ustaların yaptığı her işi bizzat gözlemledi ve onları büyük bir sabırla yönlendirdi. Sonunda viraneyi düşlediği güzelliğe dönüştürmeyi başardı. Butik Otel Lavinya tabelasını gururla duvara astı.



Bir bölümü ev olarak kullanılan kompleks yapı; çok özel olarak döşenmiş iki ve iki artı bir yataklı butik otel odaları, kahvaltı ve yemek için kapalı salon ve müşterilerin dinlenmesinden toplantı, şiir ve müzik dinletilerine pek çok etkinliğin yapılmasına uygun bir bahçeden oluşuyor. Odalarda ve salonda taş duvarlar içine ayrılmış birer kütüphane bulunuyor. Klimanın yanı sıra bazı bölümlerde şömineler yer alıyor. Zevkle döşenmiş odalarda müşterinin her türlü ihtiyacına yönelik elektronik ve beyaz eşya mevcut.

Bahçede bulunan küçük heykeller, değirmen taşları, su kuyusu, çıkrığı bölgeden temin edilmiş orijinal eserler. Proje yüzyıllık zeytin ağaçlarını kesmeden şekillendirilmiş. Bu titizlik ve özen nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Foça Belediyesinin teşekkür plaketleri dış duvarlara çakılmış.

Yapıyı idari zorluklar ve bürokrasi nedeniyle turizm sezonuna yetiştirememenin hüznünü yaşadığını belirten Aydın Gökmen yaz kış hizmet vereceklerini ve yeni yılı Foça’da karşılamak isteyen konuklar için hazır olduklarını söyledi. Gökmen; “Maddi ve manevi birikimlerimizle, onlarca yılın tecrübesiyle, her şeyiyle özel bir mekan yaratmaya çalıştık. Gelen tüm konuklarımızda bizim için çok özel insanlar. Kahvaltı, yemek ve içki konularıyla bizzat ilgileniyorum. Hiçbir şekilde hazır yemek bulundurmuyoruz. Rezervasyon yaptıran konukların özel siparişlerini alıyor ve onlara özel olarak pişiriyoruz. Burada para kazanmaktan ziyade, gelen kişilerin mutlu bir yüzle masadan kalkmalarını, mutlu olarak mekanımızdan ayrılmalarını amaç edindik. Hayalimizin bina kısımlarını hallettik, şimdi insanları mutlu etmekle ilgili bölümünü gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” dedi.





Lavinya Butik Otel & Cafe - Fevzipaşa Mah. 193 Sk. No 23 Foça – İZMİR
Tel: 0 232 812 54 83

Seyfi GÜL









Okunma: 6860
Okunma: 6860

















Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)